Skip to main content
18.01.2024 | ח שבט התשפד

מענק ERC POC למחקר מבוסס ננו-חלקיקים לטיפול בסרטן

פרופ' רחלה פופובצר מהפקולטה להנדסה ומהמכון לננו-טכנולוגיה וחומרים מתקדמים זכתה במענק של 150 אלף יורו, עבור מחקר שמטרתו להפוך את הטיפול התרופתי ליעיל וממוקד יותר

תמונה
popov-r

איך יראה הדור הבא של תרופות לטיפול בסרטן? מה יהפוך אותן ליעילות וממוקדות יותר? האיחוד האירופי משקיע ביישום של פרויקט ישראלי חדשני, מבוסס ננו חלקיקי זהב, לטיפול יעיל יותר בסוגי סרטן שונים, ובהם סרטן השד. מאחורי המחקר עומדת פרופ' רחלה פופובצר, סגנית דיקן הפקולטה להנדסה ע"ש קופקין וחוקרת מובילה במכון לננו-טכנולוגיה וחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן. הפרויקט החדשני של פרופ' פופובצר, שנקרא Golden-ADC, מציע קונספט חדש לשילוב של נוגדנים ותרופות כימותרפיות בטיפול בגידולים, כמו כאלה המאפיינים את סרטן השד.

הפטנט של פרופ' פופובצר מבוסס על ננו-חלקיקי זהב מצופים באינסולין, המשמשים כפלטפורמה חדשנית להובלת תרופות מבוססות-נוגדנים (ADC) אל אזורי הגידול. השימוש בננו-חלקיקי זהב מאפשר להתגבר על מספר אתגרים שעמדו עד היום בפני טיפול ביולוגי, ובהם אופן הקשירה בין התרופה לנוגדן. הדבר משפר במידה ניכרת את יעילות הטיפול. "במסגרת פרויקט Golden-ADC, אנו רואים לנגד עינינו השגת התקדמות משמעותית בפיתוח הטכנולוגיה, באמצעות הדגמת הוכחת הרעיון המשלבת יעילות ובטיחות במודלים של סרטן שד מסוג טריפל נגטיב", מציינת פרופ' פופובצר.

מועצת המחקר האירופי מאמינה גם היא בפרויקט של פרופ' פופובצר, ולכן העניקה לו את מענק ERC POC (Proof of Concept Grant) בסך 150 אלף יורו. מענק זה מממן חוקרים שנתמכו בעבר על ידי מועצת המחקר האירופית, ומאפשר להם לקדם את רעיונותיהם משלב המחקר פורץ הדרך לעבר יישומים מעשיים של הממצאים, כולל שלבים ראשנים של שימוש מסחרי.

אין זו הפעם הראשונה שפרופ' פופובצר זוכה במענק מטעם האיחוד האירופי. במרץ 2022 היא זכתה במענק Consolidator Grant של המועצה עבור פרויקט המחקר החדשני BrainCRISPR, אשר הציג ננו-פלטפורמת זהב חדשנית להחדרת ביו-מולקולות CRISPR לתוך המוח, על מנת לרפא מחלות מוח גנטיות נדירות.

לתוכניות הלימוד בפקולטה להנדסה

עוד כתבות שיעניינו אותך