איך לצאת מהדיכאון בעזרת משחק
משחק יומיומי באפליקציית משחק חדשה שפותחה בעקבות מחקרו של פרופ' משה בר, הוביל לתוצאות מבטיחות בשיפור מצב הרוח והפחתה בתסמיני דיכאון
Mood Bloom היא אפליקציה משחקית המסייעת למשחקים בה לשבור את מעגלי החשיבה השליליים, ולצאת ממבוך הדיכאון. ככל שתשחקו בה יותר, כך יפחתו תסמיני הדיכאון והחרדה. האפליקציה, פותחה בעקבות מחקרו של פרופ' משה בר מהמרכז הרב תחומי לחקר המוח באוניברסיטת בר-אילן. לדבריו, "דיכאון וחרדה קשורים לראייה מצומצמת של העולם. במחקר שלי גיליתי שאנשים הסובלים מדיכאון מתקשים לראות את התמונה הרחבה, וזה בדיוק מה שהמשחק שלנו עושה - הוא מעודד אנשים להרחיב את נקודת המבט שלהם על ידי הרחבה ואימון של תהליכי החשיבה."
המחקר הקליני ביסס את הגישה החדשה לטיפול בדיכאון
יעילותה של האפליקציה "Mood Bloom", בהפחתת תסמיני הדיכאון, נבדקה לאחרונה במסגרת מחקר מדעי שנערך בבית החולים מסצ'וסטס ג'נרל בבוסטון. התוצאות שהושגו נראו מבטיחות: בניסוי השתתפו 74 גברים ונשים ששיחקו במשך 15 דקות ביום בחמישה מיני-משחקים שתוכננו במיוחד לשבירת דפוסי חשיבה שליליים, בעוד 27 אחרים שימשו כקבוצת ביקורת. לאחר שמונה שבועות, השחקנים הראו שיפור משמעותי לעומת קבוצת הביקורת, עם ציון גבוה ב-7 נקודות בסולם הדיכאון הקליני (MADRS). התגלית המרשימה ביותר הייתה שהיתרונות נמשכו גם ארבעה שבועות לאחר סיום הניסוי.
יישום תוצאות המחקר בשיתוף פעולה בין אקדמיה להייטק
"אחרי שהוכחנו במעבדה כיצד קידום תהליכי חשיבה יכול להשפיע משמעותית על מצב הרוח, אנחנו רואים שיישום הגישה המדעית הזו דרך אפליקציה דיגיטלית יכול לספק דרך נגישה ויעילה להקלה בתסמיני דיכאון," אומר פרופ' בר.
בעקבות הצלחת המחקר חבר פרופ' בר לשמואל קרת, ממייסדי Waze לשעבר, והם הקימו את חברת Hedonia, שבה פותחה Mood Bloom. תוצאות המחקר שבוצע בבית החולים מסצ'וסטס ג'נרל בבוסטון, פורסמו בכתב העת Journal of Medical Internet Research.