Skip to main content
|

כנס חדשנות אורבנית

קהילת החדשנות האורבנית MuniTech הוקמה על ידי מרכז בר-אילן לערים חכמות ומרכז השלטון המקומי שזכו במכרז של משרד הכלכלה לניהול 13 קהילות וזירות בישראל

Image
arim

קהילת החדשנות האורבנית MuniTech הוקמה על ידי מרכז בר-אילן לערים חכמות ומרכז השלטון המקומי שביחד זכו במכרז של משרד הכלכלה לניהול 13 קהילות וזירות בישראל. מנהלי הקהילה הם איילת ספיר, דוקטורנטית במנהל עסקים ורן גולדשטיין, מנהל המרכז לערים חכמות שעומד בראשו פרופ' איל יניב.

הכנס של קהילת החדשנות האורבנית MuniTech, נערך בהשתתפות ראשי ערים, אנשי מקצוע ומומחים הנוגעים בחדשנות אורבנית בערים חכמות וראשי האוניברסיטה: פרופ' אריה צבן נשיא אוניברסיטת בר-אילן, פרופ' אייל יניב יו"ר מרכז ערים חכמות באוניברסיטה, זהר ינון מנכ"ל האוניברסיטה, כרמל שאמה ראש העיר רמת גן,  רם סידיס, משנה למנכ"ל ומנהל חדשנות מרכז השלטון המקומי, שי רוזנצוויג, ראש מועצת אלפי מנשה ויו"ר ועדת טכנולוגיה במרכז השלטון המקומי, טלי קליינמן סמנכ"לית שיווק Tondo , עאדל בדיר, ראש עיריית כפר קאסם, יובב יהב, מנמ"ר עיריית ראש העין ואריק אדלר מעיריית בני ברק.  

פרופ' אריה צבן נשיא אוניברסיטת בר-אילן פתח את הכנס ואמר: "אני מאמין גדול בחוזקה של קהילה. אני עצמי הייתי חלק מקהילת אקו מושן שהוקמה לפני 11 שנה והשפיעה רבות עלי ועל בר-אילן. אנו בימים בהם האקו סיסטם האקולוגי מנענע אותנו בכל מיני דרכים ולכן המשימה שלנו ושל המובילים פה, פרופ' אייל יניב וצוותו הוא להניע את האקו סיסטם של חדשנות בשלטון המקומי ביחד עם שותפינו בשלטון המקומי. גאה בכך שבר-אילן תהיה הבית שלו ואנו נעבוד בשיתופי פעולה כי כך אנחנו פועלים".

רם סידיס, משנה למנכ"ל מש"מ: "מרכז השלטון המקומי ובראשו מר חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון מקומי וראש העיר מודיעין מכבים רעות מאמינים כי שיתוף פעולה חוצה סקטורים ופעילות בין מערכתית נחוצים לקידום תחום החדשנות בשדה המוניציפלי ושמחים שהבית שקם היום לאקוסיסטם בהובלת  משרדי ממשל, אקדמיה והשלטון המקומי מגלם את תפיסתנו לנושא"

כרמל שאמה הכהן, ראש עיריית רמת גן: "עיר חכמה מבינה שלא כל החכמה אצלה, משתפת פעולה עם ערים אחרות ויודעת ממי ללמוד.עיר חכמה לרוב נתפסת כעיר טכנולוגית, עם פיצ'רים נוצצים. בבסיס שלי אני רואה קצת שונה, עיר חכמה ממש, היא עיר שקופה, יוזמת מחברת ואקטיבית. עיר שמבינה שהחכמה היא בתוך העסקים, העוגנים שבתוכה, ברמת גן לדוגמה זו אוניברסיטת בר-אילן, הספארי, הפארק הלאומי, שיבא, שנקר.. זה מייצר עשרות אלפי שיחות ורעיונות בפורומים כאלו ואחרים. יוזמות רבות נולדו כתוצאה משקיפות. מרעיון שמישהו העלה וצד את עיניהם של מנהלים בעירייה. קריית הביוטק שהולכת לצמוח בדופן של ביהח שיבא, זה משהו שבהגדרה יהפוך את העיר רמת גן לחכמה יותר".

רן גולדשטיין, מנהל קהילת הערים החכמות של ישראל MuniTech: "המטרה של הקהילה היא לחבר את החלקים השונים באקוסיסטם, ספקי פתרונות, הרשויות המקומיות וחוקרים. אך הקהילה תפעל לשלב גורמים נוספים בקהילה, נותני שרותים כמו אדריכלי ערים, מעצבים ומאוד חשוב, את התושבים. המטרה היא לסייע לחברי הקהילה לעבוד יותר טוב ביחד, כמו גם לייצר ערים חכמות יותר ושיפור איכות החיים של התושבים"

פרופ' איל יניב, ראש מרכז בר-אילן לערים חכמות, אמר בכנס הפתיחה של קהילת ערים חכמות: "אנו צופים שלמעלה מ2/3 מהעולם יגורו בערים בעתיד הקרוב. כאשר האו"ם מסתכל על נושא ערים עתידיות, הוא מגדיר את יעדי עיר העתיד, ומתמקד בקיימות, חוסן, בטחון אישי.  במודלים של ערים עתידיות הכל נראה מאוד יפה. ערים חדשות שנבנות בימים אלה יכולות ליישם תכנון מתקדם ולהטמיע טכנולוגיות חדשניות. אך כפי שאנחנו יודעים רוב תושבי הערים  לא יגור בערים חדשות. לערים הוותיקות יש אתגרים משמעותיים להפוך את הערים לבטוחות יותר, נוחות יותר, ברות קיימא  ולצמצם את העוני בערים אלה.

עאדל בדיר, ראש עיריית כפר קאסם: "7 שנים רצופות עלינו בתשלומי הארנונה ב90%, עלינו בתקציב והכל בזכות התושבים. אנו מתכננים לבנות אזור תעשייה גדול, שנקרא "נוף הארץ" על שטח של 1500 דונם בכפר קאסם, והוא איזור התעשיה השלישי בעיר. המהלך מתקיים בשיתוף פעולה עם משרדי הממשלה ומקימים את קריית ההיטק הראשונה במגזר הערבי".