

תואר שני בחינוך מיוחד
התוכנית לתואר שני בחינוך מיוחד עוסקת בחינוך, בטיפול ובהתפתחות של ילדים עם צרכים מיוחדים, הפרעות למידה, הפרעות נפשיות, מוגבלות שכלית וילדים על הספקטרום האוטיסטי. הלימודים בתוכנית מתמקדת בהיבטים תיאורטיים-מדעיים, מחקריים, טיפוליים ומעשיים של תהליכי למידה, חינוך והתפתחות של ילדים עם צרכים מיוחדים, ומקנה לסטודנטים ידע עדכני ונרחב בתחום החינוך המיוחד בנושאים בחזית מדעי המח ובתחומים של לקויות שונות.
הלימודים בתוכנית לתואר שני בחינוך מיוחד עוסקים בהיבטים תיאורטיים, מחקריים וטיפוליים עדכניים בתחומי החינוך המיוחד, כולל הספקטרום האוטיסטי, מוגבלות שכלית, הפרעת למידה ספציפית והפרעות נפשיות. בנוסף, בתוכנית ניתן דגש על היבטים נוירולוגיים בתפקיד שפתי, על הפרעת קשב וריכוז ובעיות נפשיות ועל שילוב טכנולוגיה בהוראת ילדים עם צרכים מיוחדים.
למתעניינים בתואר שלישי, מוצעת הנחית עבודת המחקר, על ידי חוקרים בעלי שם בתחום.
המידע המלא בעמוד התוכנית לחינוך מדעי טכנולוגי, אתר הפקולטה לחינוך
Name in diploma: חינוך מיוחד
עכשיו זה הזמן להירשם!
בוגרי התוכנית לתואר שני בחינוך מיוחד יוכלו להשתלב במערכת החינוך המיוחד ובמערכת החינוך הרגילה בתפקידי הוראה, הדרכה, פיקוח וריכוז שונים. לדוגמא, ריכוז תקשוב בתי ספר רגילים ומיוחדים, הדרכה ארצית בחינוך מיוחד, הדרכה במתי"א, תפקידי אחריות הכלה של ילדים עם צרכים מיוחדים בביה"ס רגיל, תפקידי ייצוג בועדות שילוב והשמה ותפקידים במרכזי למידה פרטיים לילדים עם צרכים מיוחדים.
לאחר הגשת הבקשה להרשמה תקבלו הודעה במייל על קליטתה, ובמקרה הצורך גם על מסמכים שחסרים להשלמת התהליך. בקשה שהוגשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים עוברת לבדיקה במחלקה ובבית הספר ללימודים מתקדמים. ניתן לברר את סטטוס הבקשה במערכת אינ-בר.
ניתן לשלב את הלימודים בתוכנית לתואר שני בחינוך מיוחד עם לימודים לתעודת הוראה.
- תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר.
- שתי המלצות. לפחות אחד הממליצים יהיה מהתחום האקדמי (טפסים להמלצות ניתן להוריד מאתר האינטרנט של הפקולטה לחינוך).
- בחלק מן התוכניות יידרש ניסיון בחינוך ובהוראה (לפחות 3-2 שנים).
- קבלת ציון עובר בקורסי המחקר בתואר ראשון (מחקר כמותי ומחקר איכותי).
- פרטים נוספים בסעיף 'תנאי הקבלה לתוכניות הלימודים השונות' באתר האינטרנט של הפקולטה לחינוך.
מספר המקומות בכל תוכנית מוגבל.
תנאי קבלה לתוכנית חינוך מיוחד - יוכלו להגיש מועמדות בוגרי תואר ראשון בממוצע ציונים של 85 לפחות, בחינוך מיוחד או בתחום הקרוב (כגון: פסיכולוגיה, ריפוי בעיסוק, קלינאות בתקשורת) ולאחר עמידה בהצלחה בראיון קבלה. מועמדים מתחומים אחרים - קבלתם תיבדק על בסיס הצטיינות יתרה בלימודים (ממוצע 88 לפחות) ועל פי ראיון קבלה.
מסלול ללא תזה - 40 נ"ז
מסלול עם תזה - 32 נ"ז
משך הלימודים
הלימודים מתקיימים לרוב במהלך 2-1 ימים בשבוע ובמשך 5-4 סמסטרים. פרטים בדף מידע לכל תוכנית באתר הפקולטה לחינוך.
סטודנט חייב לסיים את לימודיו במסלול א' (מסלול מחקרי) ובמסלול ב' (מסלול יישומי) במשך שנתיים. לסטודנטים במסלול תזה, בית הספר ללימודים מתקדמים מאפשר, במקרים מוצדקים, הארכה לשנת לימודים שלישית בהמלצת יו"ר הוועדה המחלקתית והמנחה.
הצעת מחקר במסלול א' (עם תזה)
הצעת מחקר יש להגיש לאישור הפקולטה לחינוך עד סוף שנת הלימודים הראשונה, ולקבל את אישור בית הספר ללימודים מתקדמים לא יאוחר מסוף סמסטר א' של שנת הלימודים השנייה.
הבחינה תתבסס על עבודת הגמר ועל הביבליוגרפיה ששימשה כבסיס לעבודת המחקר.
ראו תקנון בית הספר ללימודים מתקדמים בפרק המבוא.
- במעבר בין מסלולי הלימוד א' וב', תכנית הלימודים הקובעת היא תכנית המסלול בה יסיים הסטודנט את לימודיו, כפוף לשנה בה החל את לימודיו. קביעה זו היא לגבי היקף הקורסים ותוכנם.
- הגשת עבודות באיחור בקורסים ובסמינריונים השונים, תתאפשר עם נימוק מוצדק, עד סוף שנת הלימודים שלאחר שנת לימוד הקורס וזאת לאחר שהבקשה תאושר בבית הספר ללימודים מתקדמים.
- קורסי מחקר בתואר השני – כל הסטודנטים בשני המסלולים (עם תזה וללא תזה) – מחויבים בקורסי מחקר בהיקף של 8 נ"ז.
- פרטים בנוגע לתהליך הגשת הצעת המחקר ועבודת התזה ניתן למצוא באתר הפקולטה לחינוך.
ידיעת שפות
אנגלית לתואר השני.
תלמידי תואר שני בחינוך, חייבים בלימודי השפה האנגלית, אלא אם קיבלו פטור על סמך מבחן המיון בלבד. לא יינתן פטור על ידי דקן הפקולטה לחינוך (פרטים על מבחני המיון, רמות הקורסים שייקבעו והקריטריונים למתן פטור לזכאים - ראו בפרק המבוא).
לימודי יהדות
על פי הדרישות הכלליות לתואר שני (ראו בפרק המבוא).
לקבלת פרטים נוספים
ניתן לפנות למזכירות תואר שני בחינוך בטלפון 03-5318444
בדוא"ל ובאתר המחלקה של הפקולטה לחינוך