14.10.2024 | יב תשרי התשפה

מתווה האפוד האקדמי למשרתי ומשרתות המילואים

המתווה מעניק התאמות והקלות, ובהן פטור מנקודות זכות, מועדי בחינה מיוחדים וציון עובר על קורסים

סטודנט חייל

האפוד האקדמי הוא מערך התאמות וההקלות שמציעה אוניברסיטת בר-אילן לסטודנטים וסטודנטיות המשרתים במילואים, לאנשי כוחות הביטחון ולאוכלוסיות נוספות שנפגעו במלחמת 'חרבות ברזל'. בין ההטבות המוצעות במתווה: פטור מנקודות זכות, מועדי בחינה מיוחדים, ציון עובר במקום ציון מספרי, הארכת זמן במבחנים, שיעורים מקלטים, שיעורי השלמה ועוד. בנוסף, בכל אחת מהפקולטות ומחלקות האוניברסיטה מונו רכז או רכזת מילואים, שמטרתם לסייע בנושא.

את נושא האפוד האקדמי מרכז דקן הסטודנטים של בר אילן. באתר דקן הסטודנטים ניתן למצוא בין השאר מחשבון התאמות, בו יכולים המשרתים והמשרתות להזין פרטים אישיים, לדוגמה סוג התואר שהם עושים ומספר ימי המילואים ששירתו, ולקבל מידע על כל ההטבות להם הם זכאים.

את ההטבות עצמן ניתן לתפעל באופן עצמאי דרך מערכת האינ-בר. במערכת ניתן בין השאר להגיש מסמכים, לבקש פטור מנקודות זכות ולהירשם לבחינות במועד מיוחד. בנוסף, ניתן לבחור קורס אחד או יותר בו ירשם ציון עובר במקום ציון מספרי, וליישם זאת על קורסים בהם התקבל ציון נמוך, על מנת לא לפגוע בממוצע. עוד על הטבת ציון עובר בקליק – בסרטון הבא:

Remote video URL

לפירוט מלא של מתווה האפוד האקדמי ולמחשבון ההטבות באתר דקן הסטודנטים.