Skip to main content
09.08.2023 | כב אב התשפג

הסובלים מחרדה חברתית מועדים לדיכאון

הכירו את ד"ר רעות צבאג, בוגרת המחלקה לפסיכולוגיה, החוקרת את הקשר בין חרדה חברתית ובין דיכאון במסגרת פוסט דוקטורט, באוניברסיטת ייל בארה"ב

תמונה
Influential_BG_05

הכירו את ד"ר רעות צבאג, בוגרת טרייה של המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, פסיכולוגית קלינית מומחית המטפלת במבוגרים ובני נוער, ופוסט-דוקטורנטית באוניברסיטת ייל בארה"ב. ד"ר צבאג חוקרת את הקשר בין חרדה חברתית ובין דיכאון באמצעות מחקרי אורך.

"חרדה חברתית כוללת ביישנות ופחד מדיבור בפני קהל וחשש מביקורת על ידי הסביבה. בערך מחצית מהאנשים הסובלים מחרדה חברתית יפתחו דיכאון בהמשך החיים," היא מסבירה. "דיכאון כולל מצב רוח ירוד, תחושות של עצב ופגיעה באיכות החיים. מטרת המחקר שלי היא להבין מי מהסובלים מחרדה חברתית יסבלו מדיכאון בעתיד. אני מציעה כי חרדים חברתית שיש להם גמישות קוגניטיבית נמוכה נמצאים בסיכון מוגבר לפתח דיכאון."

ד"ר צבאג בחרה בתחום מחקר זה בעקבות ניסיונה כמטפלת ומאבחנת: "פעמים רבות פגשתי מאובחנים או מטופלים הסובלים מחרדה חברתית וכמה שנים לאחר מכן פגשתי אותם שוב, כשהם סובלים מחרדה חברתית וגם מדיכאון," היא מספרת. "כאשר הם סובלים משתי ההפרעות יחד, קשה יותר לעזור למטופלים. אני מאמינה שהמחקר על הסובלים מהפרעות אלו הוא בעל פוטנציאל לסייע לאנשים רבים."

במהלך הדוקטורט ד"ר צבאג עסקה בהוראה, לימדה שיטות מחקר ותיאוריות אישיות ושימשה כעוזרת הוראה בקורס סטטיסטיקה ופסיכולוגיה אבנורמלית. היא מעידה על עצמה שהיא נהנית מאוד ללמד ומאמינה שהוראה היא חלק בלתי נפרד בפיתוח ההבנה וההעמקה המחקרית.

נוסף על הוראה, היא אוהבת את השילוב בין המחקר לפרקטיקה ואת ההשפעה שיש למחקר הבסיסי על העבודה בשטח. "ניתן לראות איך השילוב בין עולם הטיפול לעולם המחקר מזינים זה על זה ומשפיעים גם על הנפש שלי כחוקרת וקלינאית," היא אומרת.

לתוכניות הלימוד מחלקה לפסיכולוגיה