Skip to main content
|

מהפכת המידע: להבין את ההווה ולעצב את העתיד

לימודי מידע באוניברסיטת בר-אילן מכשירים את האנשים שיובילו את מהפיכת הדאטה והבינה המלאכותית בישראל – עם הכשרה שמשלבת ידע טכנולוגי, פיתוח מחשבה ביקורתית וכלים פרקטיים

Image
article illustrations_m10

איך אלגוריתם מחליט על איזו סדרה להמליץ לנו? כיצד ניתן לזהות מגמות כלכליות מתוך כמויות אדירות של נתונים? איך מפתחים טכנולוגיות מידע שיהיו לא רק יעילות – אלא גם הוגנות, נגישות ואחראיות חברתית?

המהפכה הדיגיטלית כבר כאן – והיא רק בתחילתה. התוכנית ללימודי מידע באוניברסיטת בר-אילן מציעה מסלול ייחודי שמכשיר את הדור הבא של המומחים והמומחיות בתחום, עם שילוב בין ידע טכנולוגי מתקדם להבנה עמוקה של ההשפעות החברתיות, האתיות והמשפטיות של עידן המידע.

השאלות הגדולות של מהפיכת המידע
תחום לימודי המידע עוסק בטכנולוגיות שאוספות, מנתחות ומפיצות מידע – ובדילמות שמתלוות אליהן: איך טכנולוגיה משפיעה על קבלת החלטות? מה המחיר החברתי של בינה מלאכותית? איך נוכל לעצב מערכות מידע לטובת הציבור? התוכנית ללימודי מידע בבר-אילן בנויה כדי לתת לסטודנטים ולסטודנטיות כלים להתמודדות עם האתגרים הללו.

מה כוללת התוכנית ללימודי מידע 

  • דגש על שילוב ייחודי של הכרת כלים חישוביים מתקדמים, עם הבנה חברתית ואתית מעמיקה
  • העמקה בתחומי לימוד מקצועיים כמו למידת מכונה, ניתוח Big Data אבטחת מידע, פיתוח אפליקציות, סייבר ובינה מלאכותית לארגונים
  • קורסים שמעמיקים בהשפעות התרבותיות, המשפטיות והחינוכיות של הטכנולוגיה כמו אתיקה של מערכות חכמות, או טכנולוגיה וקהילה
  • פרויקטים מעשיים עם חברות טכנולוגיה מובילות, בהם עובדים עם נתונים אמיתיים בכלים המתקדמים ביותר.
  • סיורי היכרות בארגונים כמו בנק ישראל, חברת החשמל, התעשייה האווירית ומייקרוסופט, להמחשת החיבורים בין הידע האקדמי והתעשייה

בוגרי התוכנית משתלבים בתפקידים מבוקשים במשק
המחלקה למדעי המידע בבר-אילן היא היחידה בישראל שמתמקדת בתחום זה, ונמצאת בחזית המחקר העולמי. היא שותפה ברשתות בינלאומיות של מוסדות מובילים, ומעודדת סטודנטים וסטודנטיות להשתלב במחקר מתקדם בנושאים כמו בינה מלאכותית הומניסטית, ניתוח רשתות חברתיות, עיצוב חוויית משתמש מבוסס דאטה ועוד.

בוגרי ובוגרות המחלקה משתלבים בתפקידים מבוקשים במשק ובתעשיית ההייטק: ממומחי דאטה ואנליסטים, דרך מפתחי מערכות מבוססות בינה מלאכותית, ועד לאנשי אבטחת מידע ומובילי חדשנות דיגיטלית בארגונים ציבוריים ופרטיים. הודיה זרגרי, אנליסטית מידע ב General Motors מספרת: "הלימודים נתנו לי כלים פרקטיים לפיתוח פרויקטים מורכבים כמו צ’טבוטים לארגונים – עם דגש על אוטומציה, שיווק דיגיטלי וחשיבה ביקורתית". עידן אדר, בוגר נוסף שהשתלב בחברת IBM מוסיף: "צוות המרצים המעולה עזר לי לרכוש ידע, להתמקצע ולהתכונן לעולם העבודה – בקצב שמתאים לקצב המטורף של השינויים בשוק".

אם אתם סקרנים, אוהבים לחשוב על איך דברים עובדים – ורוצים להיות חלק מהשיח שמשפיע על הדרך שבה נתקשר, נלמד, נצרוך ונחיה – לימודי מידע הם המקום להתחיל בו.