Skip to main content
|

פרופ' סיריל כהן

הפקולטה למדעי החיים

Image
סיריל2

מחקרו של פרופ' סיריל כהן עוסק בין היתר בהבנת המנגנונים המשתקים את מערכת החיסון, במטרה למצוא דרך להתגבר עליהם ובכך לאפשר לגוף להתמודד בהצלחה עם המחלה.

בעשורים האחרונים, הפכה מחלת הסרטן לאחד מגורמי המוות המרכזיים בחברה האנושית. אחד מכיווני המחקר החדשניים והיצירתיים בחיפוש אחר התרופה למחלה הוא האימונותרפיה - גישה מחקרית הרותמת את מערכת החיסון של החולה, כדי לתקוף את התאים הסרטניים.

מעבדתו של פרופ' כהן עוסקת בהעמקת הידע אודות התגובה של מערכת החיסון לסרטן ובפיתוח גישות לשיפור תפקוד תאי דם לבנים מהונדסים גנטית לטיפול במחלה. חלק מהשיטות שפותחו במעבדתו של פרופ' כהן מיושמות בימים אלה במחקרים קליניים בארה"ב, ובקרוב גם בישראל.

אחד מהמאמרים שפרופ' כהן שותף להם פורסם בקיץ האחרון בכתב העת המדעי Nature. המאמר, שנכתב על ידי קבוצת חוקרים מגרמניה, שווייץ, אוסטרליה, ארה"ב וישראל, הציג מחקר שעסק בהשתקת המערכת החיסונית בזמן מחלות כרונית.

פרופ' כהן הוא הנציג הישראלי בצוות הבינלאומי ואמון על בחינת המחקר מעורר התקווה בתאים אנושיים. בנוסף, הוא פרסם לאחרונה מאמרים העוסקים בפיתוח מולקולות ייחודיות אשר יכולות לכוון מחדש את מערכת החיסון האנושית לפגיעה יעילה יותר בתאים סרטנים – עבודות אלו יהוו בסיס לפיתוחים קליניים לשיפור טיפולים אימונותרפיים בחולים.

פרופ' סיריל כהן הגיע לפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן לפני 12 שנה, ומשמש היום כסגן דיקן הפקולטה ללימודי הסמכה וכראש המעבדה לאימונולוגיה ואימונותרפיה של הסרטן. מחקריו פורסמו ביותר מ-60 מאמרים מדעים וקליניים, פרקים בספרים ופטנטים.

פרופ' כהן זכה במספר פרסים, ביניהם פרס הכנסת לחוקר צעיר, מלגת רוטשילד לפוסט-דוקטורט, פרס גוטווירט בשנת 2003, מלגת אלון למדענים מצטניים בשנת 2007, הוקרה מהמכון האמריקאי לחקר הסרטן ב-2013, פרס מצטיין של האגודה למלחמה בסרטן ב-2013, וכן פרסים בתחום ההוראה והמחקר שהוענקו על ידי הטכניון, אוניברסיטת בר-אילן ומכוני הבריאות הלאומיים בארה"ב.

במישור הציבורי, פרופ' כהן חבר בוועדות לאומיות לאישור ניסויים קליניים בבני אדם במשרד הבריאות וכן בוועדת המחקר של האגודה למלחמה בסרטן ובאירגון הישראלי לחקר הסרטן.