

תואר שני בפסיכולוגיה קלינית
איך אתם מרגישים? חרדה, דיכאון מתמשך, מצבי רוח קיצוניים - אין איכות חיים ללא בריאות נפשית. השפעתה נוגעת בכל היבט של חיינו – ממערכות יחסים ועד לתפקוד יומיומי. התוכנית לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית מכשירה את דור המטפלים והמטפלות הבא, שמלווה אנשים בצמתים המשמעותיים של חייהם. התוכנית לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית משלבת ידע תיאורטי קליני ומחקרי עם התנסות קלינית, ומקנה לסטודנטים ולסטודנטיות את ההכשרה לעסוק בפסיכולוגיה קלינית ובמחקר. כפסיכולוגיות וכפסיכולוגים קליניים תוכלו ללוות אנשים במשברי חיים, לעזור להם לצמוח ולהתפתח, ולהשפיע לטובה על חיי אחרים.
התוכנית לתואר שני בפסיכלוגיה קלינית משלבת בין הכשרה קלינית ומחקרית לבין הקניית ידע מקצועי בפסיכותרפיה, בפסיכודיאגנוסטיקה ובפסיכופתולוגיה. הסטודנטים והסטודנטיות רוכשים הבנה מעמיקה של גישות טיפוליות מגוונות, כולל טיפול דינמי, טיפול משפחתי, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) וטיפול אינטגרטיבי.
התוכנית מעניקה כלים שמאפשרים לטפל באנשים בכל שלבי החיים - החל מינקות ועד לגיל השלישי, תוך התייחסות ייחודית למצבי בריאות, חולי ושיקום. ניתן להתמקד באחד משלושה תחומים עיקריים: פסיכולוגיה קלינית של המבוגר, פסיכולוגיה קלינית של הילד ופסיכולוגיה קלינית-שיקומית.
ההתנסות מתבצעת בקליניקה ייחודית לקהילה בבר-אילן, כמו גם במרכזי בריאות הנפש ובמרפאות חוץ. ההכשרה כוללת ליווי צמוד של אנשי ונשות סגל בכירים. בנוסף להכשרה הקלינית, התוכנית מספקת כלים למחקר אמפירי מתקדם ומקדמת חשיבה מדעית.
Name in diploma: פסיכולוגיה קלינית
עכשיו זה הזמן להירשם!
בוגרי ובוגרות תואר שני בפסיכולוגיה קלינית יכולים להשתלב במגוון רחב של תפקידים, כגון טיפול ושיקום במחלקות פסיכיאטריות בבתי חולים כלליים, במרכזי בריאות הנפש ובמוסדות שיקומיים. הם יכולים לפתוח קליניקות פרטיות וכן לפעול כמטפלים בקהילות טיפוליות לנפגעי טראומה, כאנשי מקצוע בתמיכה באוכלוסיות מיוחדות, וכחוקרים בתחום הפסיכולוגיה הקלינית. כמו כן, ניתן להמשיך בלימודים, ולהתקדם בשדה האקדמי.
אם אתם רוצים לסייע מדי יום לאנשים להתמודד עם אתגרי החיים, ולהוביל אותם לצמיחה אישית וחברתית - הצטרפו לתוכנית לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית ותוכלו לפתח קריירה ארוכה ומספקת, שמשפיעה לטובה על החברה.
לאחר הגשת הבקשה להרשמה תקבלו הודעה במייל על קליטתה, ובמקרה הצורך גם על מסמכים שחסרים להשלמת התהליך. בקשה שהוגשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים עוברת לבדיקה במחלקה ובבית הספר ללימודים מתקדמים. ניתן לברר את סטטוס הבקשה במערכת אינ-בר.
-
סיום כל הדרישות לתואר הראשון בפסיכולוגיה.
-
ממוצע הציונים של לימודי התואר הראשון בפסיכולוגיה ומבחן כניסה ארצי לפסיכולוגיה לתארים מתקדמים מתא"ם, בהתאם לדרישת התכנית. ניתן לגשת למבחן מתא"ם החל מסוף שנה ב' של התואר הראשון. תלמידי חו"ל ייבחנו במבחן GRE.
מתא"ם | ציון ממוצע בתואר ראשון בפסיכולוגיה | |
פסיכולוגיה קלינית | 115 | 90 |
הנרשמים לפסיכולוגיה תואר שני יכולים לבחור בעדיפות שניה את אחת מהתוכניות הבאות: חברתית-ארגונית/ פסיכולוגיה, קוגניציה, רגש ומוח.
המיון במגמות השונות נעשה על בסיס נתוני המועמד/ת וחומר ההרשמה. הזימון לראיונות יעשה בהתאם לשיקולי ועדת הקבלה.
-
המלצות
לתוכנית הקלינית חובה לצרף שתי המלצות:
המלצה אחת אקדמית ממרצה שיכול לחוות דעה על המועמד.
המלצה אחת מהשדה ממדריכים שהם פסיכולוגים בתחום הטיפולי (קליני, שיקומי, רפואי, חינוכי) או עובדים סוציאליים קליניים.
-
שאלונים – שאלונים למועמדים נמצאים באתר המחלקה.
קיים מסלול א' בלבד, הכולל ביצוע מחקר והגשת עבודת גמר בכתב.
מכסת השעות בקורסים ובסמינריונים
62 נ"ז (נקודות זכות).
מכסה זו כוללת הדרכה בעבודה מעשית (פרקטיקום). מלבד זאת, על הסטודנטים לשהות לפחות יום בשבוע בעבודה בשדה, ולבצע משימות מחקר וטיפול בהתאם לתוכנית.
רצוי להגיש את הצעת המחקר עד סוף שנת הלימודים הראשונה. אם יש עיכוב, ניתן להגיש את ההצעה לכל המאוחר עד סוף סמסטר א' של שנת הלימודים השניה (וזאת בהמשך לנהלים מפורטים שיפורסמו באתר המחלקה, תחת התואר השני).
הגשת התזהיש להגיש את התזה המלאה לשיפוט עד תחילת הקיץ (יולי) של השנה השנייה בתוכנית (וזאת בהמשך לנהלים מפורטים שיפורסמו באתר המחלקה, תחת התואר השני).
הוראות לכתיבת עבודת הגמרראו תקנון בית הספר ללימודים מתקדמים בפרק המבוא.
בחינת גמרהבחינה תתבסס על עבודת הגמר ועל הביבליוגרפיה ששימשה בסיס לעבודת המחקר.
לימודי יסוד ביהדות
על פי הדרישות הכלליות לתואר השני (ראו בפרק המבוא).
לקבלת פרטים נוספים בנוגע לקבלה ללימודי התואר השני
ניתן לפנות למחלקה בטלפון 0779293499, בדוא"ל ובאתר המחלקה לפסיכולוגיה.