

תואר שני בלקויות למידה
המודעות להשפעתן של לקויות הלמידה על החינוך הולכת וגדלה בעשור האחרון, ויחד אתה מתפתחות גם היכולות לאבחן את הלקויות השונות ולפתח אסטרטגיות לימוד מותאמות. התוכנית לתואר שני בלקויות למידה מעניקה לסטודנטים ולסטודנטיות את הכלים ואת הידע הדרושים כדי להתמודד עם אתגרי האבחון וההוראה המתקנת, ומכשירה אותם לקחת חלק במהפכה בתחום החינוך שתשפיע לטובה על חייהם של רבים.
התוכנית לתואר שני בלקויות למידה מציעה מערך לימודים מקיף, המקנה ידע בתחום של ליקויי למידה ומכשיר את הסטודנטים למחקר ולעבודה קלינית מעשית בתחום. תוכנית הלימודים כוללת לימודים עיוניים ומחקריים לצד התמחות יישומית באבחון וטיפול בלקויי למידה.
במסגרת הפרקטיקום המעשי הסטודנטים לומדים לאבחן בהתאם לסטנדרטים, עשרה מקרים, ולכתוב דו"ח מקיף על תפקודים קוגנטיביים לשוניים ואקדמיים, אשר יכלול המלצות מתאימות. כמו כן, במהלך התואר, הסטודנטים והסטודנטיות מתנסים בלימוד הוראה מתקנת בהיקף של 54 שעות.
למתעניינים בתואר שלישי, מוצעת הנחית עבודת המחקר, על ידי חוקרים בעלי שם בתחום.
המידע המלא בעמוד התוכנית ללקויות למידה, אתר הפקולטה לחינוך
Name in diploma: לקויות למידה
עכשיו זה הזמן להירשם!
בוגרי התוכנית לתואר שני בחינוך עם התמחות בלקויות למידה יכולים להשתלב הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי במרכזי אבחון, כמורים להוראה מתקנת או כמאבחנים. כמו כן, את התואר ניתן להשלים עם לימודי תעודת הוראה, ולהשתלב בסקטור הציבורי בתפקידים כמו הוראת שילוב, הוראת חינוך מיוחד והדרכה, ולהשתלב במרכזי אבחון.
לאחר הגשת הבקשה להרשמה תקבלו הודעה במייל על קליטתה, ובמקרה הצורך גם על מסמכים שחסרים להשלמת התהליך. בקשה שהוגשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים עוברת לבדיקה במחלקה ובבית הספר ללימודים מתקדמים. ניתן לברר את סטטוס הבקשה במערכת אינ-בר.
- תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר.
- שתי המלצות. לפחות אחד הממליצים יהיה מהתחום האקדמי (טפסים להמלצות ניתן להוריד מאתר האינטרנט של הפקולטה לחינוך).
- בחלק מן התוכניות יידרש ניסיון בחינוך ובהוראה (לפחות 3-2 שנים).
- קבלת ציון עובר בקורסי המחקר בתואר ראשון (מחקר כמותי ומחקר איכותי).
- פרטים נוספים בסעיף 'תנאי הקבלה לתוכניות הלימודים השונות' באתר האינטרנט של הפקולטה לחינוך.
תנאי קבלה לתוכנית לקויות למידה - יוכלו להגיש מועמדות בוגרי תואר ראשון בחינוך מיוחד ובמקצועות הקרובים לחינוך מיוחד ובוגרי תואר ראשון אחר לפי התנאים הבאים: בוגרים שאינם מתחום חינוך (או תחום קרוב) נדרש ממוצע ציונים של 88 לפחות. סטודנטים מחינוך ומתחומים קרובים נדרש ממוצע של 87 לפחות. בנוסף, עמידה בהצלחה בראיון קבלה.
מספר המקומות בכל תוכנית מוגבל.
מסלול ללא תזה - 64 נ"ז
מסלול עם תזה - 56 נ"ז
משך הלימודים
הלימודים מתקיימים לרוב במהלך 2-1 ימים בשבוע ובמשך 5-4 סמסטרים. פרטים בדף מידע לכל תוכנית באתר הפקולטה לחינוך.
- סטודנט חייב לסיים את לימודיו במסלול א' (מסלול מחקרי) ובמסלול ב' (מסלול יישומי) במשך שנתיים. לסטודנטים במסלול תזה, בית הספר ללימודים מתקדמים מאפשר, במקרים מוצדקים, הארכה לשנת לימודים שלישית בהמלצת יו"ר הוועדה המחלקתית והמנחה.
הצעת מחקר יש להגיש לאישור הפקולטה לחינוך עד סוף שנת הלימודים הראשונה, ולקבל את אישור בית הספר ללימודים מתקדמים לא יאוחר מסוף סמסטר א' של שנת הלימודים השנייה.
הבחינה תתבסס על עבודת הגמר ועל הביבליוגרפיה ששימשה כבסיס לעבודת המחקר.
ראו תקנון בית הספר ללימודים מתקדמים בפרק המבוא.
הערות
- במעבר בין מסלולי הלימוד א' וב', תכנית הלימודים הקובעת היא תכנית המסלול בה יסיים הסטודנט את לימודיו, כפוף לשנה בה החל את לימודיו. קביעה זו היא לגבי היקף הקורסים ותוכנם.
- הגשת עבודות באיחור בקורסים ובסמינריונים השונים, תתאפשר עם נימוק מוצדק, עד סוף שנת הלימודים שלאחר שנת לימוד הקורס וזאת לאחר שהבקשה תאושר בבית הספר ללימודים מתקדמים.
- קורסי מחקר בתואר השני – כל הסטודנטים בשני המסלולים (עם תזה וללא תזה) – מחויבים בקורסי מחקר בהיקף של 8 נ"ז.
- פרטים בנוגע לתהליך הגשת הצעת המחקר ועבודת התזה ניתן למצוא באתר הפקולטה לחינוך.
אנגלית לתואר השני.
תלמידי תואר שני בחינוך, חייבים בלימודי השפה האנגלית, אלא אם קיבלו פטור על סמך מבחן המיון בלבד. לא יינתן פטור על ידי דקן הפקולטה לחינוך (פרטים על מבחני המיון, רמות הקורסים שייקבעו והקריטריונים למתן פטור לזכאים - ראו בפרק המבוא).
על פי הדרישות הכלליות לתואר שני (ראו בפרק המבוא).
לקבלת פרטים נוספים
ניתן לפנות למזכירות תואר שני בחינוך בטלפון 03-5318444
בדוא"ל ובאתר המחלקה של הפקולטה לחינוך