Skip to main content
|

בוגרי אוניברסיטת בר-אילן בסין תרמו ערכות מיגון לסגל הרופאים והסטודנטים לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן

סגל המרצים והסטודנטים בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן ע"ש עזריאלי בצפת שותפים למאמצי הצוותים הרפואיים לבלימת התפשטות הקורונה ולטיפול בחולים.

Image
חבילות

סגל המרצים והסטודנטים בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן ע"ש עזריאלי בצפת שותפים למאמצי הצוותים הרפואיים לבלימת התפשטות הקורונה ולטיפול בחולים. זמן קצר לאחר התפרצות המגיפה בישראל, עשרות מתלמידי הפקולטה ביקשו להתנדב ולהצטרף לפעילות המערך הרפואי באזורם. התאחדות הסטודנטים הארצית שנענתה לאתגר והכשירה כ-100 מהם לפעול בשיתוף עם ארגון מגן דוד אדום.

בימים אלה רבים מהסטודנטים כבר מתנדבים במד"א באופן פעיל, מבצעים בדיקות בבתי החולים ומאיישים את תחנות "הדרייב אין" לאבחון חולים פוטנציאלים. סטודנטים רבים גם מתנדבים בקופות החולים ובבית החולים פדה-פוריה בטבריה, בעבודות מנהלה, במעבדות ובמיון. יוזמה נוספת של אגודת הסטודנטים בפקולטה לרפואה היא שיתוף הפעולה שנוצר עם עמותת "ותיקי הגליל". במסגרת זו מספקים הסטודנטים באופן יום-יומי תמיכה רגשית טלפונית לאזרחים ותיקים שזקוקים לעזרה ומפנים אותם לגורמי סיוע נוספים לפי הצורך. אלא שבהוראת דיקן הפקולטה לרפואה נשלחו כל הסטודנטים הביתה לאחר ואין די ציוד מיגון רפואי להגן עליהם, בשעה שמרכזי החולים משוועים לעזרה.

עם ההתפתחות המואצת של מגיפת הקורונה, היה ברור מהר מאוד שבקרוב יהיה חוסר משמעותי בציוד רפואי. ארגון הבוגרים הסיניים של אוניברסיטת בר-אילן התארגנו במהירות לסייע במאמץ הלאומי ונרתמו לעזרת הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן. את הפרויקט הובילו שני בוגרים, פרופ' רנטאו ליו (פוסט דוקטורנט מלגת קורט, בוגר מחזור 2013) ובטי שי (בוגרת IMBA במנהל עסקים, מחזור 2013 וכיום דוקטורנטית במחלקה לעבודה סוציאלית).

פרופ' רנטאו ליו ובטי שי, פנו לנשיא האוניברסיטה, פרופ' אריה צבן, והציעו את עזרתם. במכתבם ציינו שהם, ארגון בוגרי בר-אילן בסין לדורותיהם, המורכב מפוסט דוקטורנטים מלגאי קורט, בוגרי תואר שלישי ותואר שני של בר-אילן, זוכרים את החוויה שהייתה להם באוניברסיטת בר-אילן כמעצבת חיים: "חווית הלימודים בבר-אילן זכורה לנו לטובה. קיבלנו את כל התמיכה שהייתה נחוצה לנו ברמה האקדמית מהפרופסורים השונים והליווי המקצועי והאישי של ד"ר דניאלה גורביץ'." עוד כתבו, כי הם רואים בתרומה את הדרך שלהם להוקיר תודה על תקופת הלימודים בבר-אילן, וחתמו במילים: "כל אחד מאיתנו מרגיש שנטמעה בליבנו רוח בר-אילן שמלווה אותנו".

ההצעה, כאמור, התקבלה בהתרגשות גדולה בפקולטה לרפואה בצפת. פרופ' קרל סקורצקי, דיקן הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של אוניברסיטת בר-אילן בצפת: "התרגשנו מאוד לקבל את פנייתם בעניין, ויחד איתם הגדרנו את כמות הציוד שנזדקק לו. אנו שמחים לומר שהגענו ליעד. תודה לשותפים הנוספים שסייעו בפרויקט שיחד הפכו אותו למוצלח בזמן כה קצר. נדיבות הרוח של בוגרי בר-אילן בסין, הדאגה והנכונות לתמוך בנו מרגשת אותי מאד. אני רואה ביוזמה זו מפגן של זיקה אנושית אדירה, אכפתיות והערכה לבר-אילן. הצלחתה של סין להכיל את האירוע ולהתגבר על התפשטות המגיפה מהווים מקור השראה ותקווה עבורנו. כדיקן הפקולטה לרפואה, אני עוסק באופן פעיל בחלק גדול מהפעילות הקלינית, החינוכית והמחקרית המערבת את הסטודנטים שלנו לרפואה ובוגרים במהלך המגיפה המאתגרת של קוביד 19 שנגרמה על ידי נגיף  SARS-Corona-2. זאת מכיוון שהפקולטה שלנו מספקת שירותים לכל המרכזים הרפואיים והמרפאות של כל הגליל וצפון ישראל. הסטודנטים, המורים והחוקרים שלנו כולם כאחד רתומים לפעילות רפואי".

פרופ' סקורצקי מינה את ד"ר לילך מלצקי ואת ראש מנהל פקולטה נעם רשלבך לעבוד בתיאום עם ד"ר דניאלה גורביץ שמרכזת את כל הפרויקט ובתיאום עם הצוות הסיני הגדירו בהתאם לגודל התרומה, את הציוד הנדרש הכולל: 200 ערכות מגן פנים, 360 משקפי מגן לחדרי ניתוח, 1000 מסכות N95, 3000 מסכות חדר ניתוח, 98 ערכות מיגון מלאות ("חליפת אסטרונאוט").

ד"ר דניאלה גורביץ', ראשת מרכז דנגור, באוניברסיטת בר-אילן: "היוזמה הזו היא מחווה יוצאת דופן בנדיבות שלה. מהרגע שקיבלו את הסכמתו של הנשיא, הבוגרים נרתמו וגייסו סכום כסף במהירות שיספיק לנדרש. גם המשלוח לארץ נעשה על ידי אנשים עם הרבה רצון טוב ואהבת ישראל. במקביל אלינו, התארגנה יוזמה של אגודת ישראל-סין שגייסו בתוך פחות מיממה ציוד רפואי במאות אלפי שקלים. יצרתי איתם קשר ובתיאום עם הקונסוליה בשנגחאי חיברנו את המטען שלנו לשלהם ומכולות מלאות ציוד רפואי יוצאות ברגעים אלה בשרשרת אוירית לישראל."

"גם צוות החוקרים שלנו וגם הסטודנטים לרפואה נמצאים בשטח ומפוזרים בחדרי מיון, בתי חולים ומרפאות קהילתיות ונחשפים לחולים", מסבירה ד"ר לילך מלצקי מהפקולטה לרפואה "אנחנו משערים שחלקם, בשלב הזה, הם נשאי קורונה שאינה מאובחנת. זוהי קבוצה בסיכון גבוה בגלל החשיפה שלה לנגיף. לצערנו, הזמינות של ציוד אינה מספקת והתלמידים לא תמיד מקבלים את העדיפות העליונה במיגון שנדרש להם כדי לבצע את עבודתם. בגלל שאין לסגל ולסטודנטים שלנו די ציוד מיגון נאלצנו לשלוח אותם הביתה בעת קשה זו, רק כדי לא לסכן אותם. סיוע כזה מציל נפשות וקריטי להמשך הפעילות שלנו".

תודה לכל העוסקים במלאכה: פרופ' רנטאו ליו (המחלקה לאקולוגיה, אוניברסיטת ניגשיה), בטי שי (עבודה סוציאלית, אוניברסיטת בר-אילן), בלו-בלו (בוגרת IMBA, מחזור 2018), צ'אנגשאו הו (יובל) (רב תחומי במדעי הרוח, מחזור 2017), ציאוקינג זאנג (בוגרת IMBA, מחזור 2018), בנג'מין פנג (אגודת ישראל-סין), לימור גנון גדי (קונסולית ישראל בשנגחאי), ג'סי צ'אנג (נציגת השגרירות) ולמעלה מ 50 בוגרי בר-אילן בסין שתרמו ביד רחבה, ד"ר דניאלה גורביץ' (ראשת מרכז דנגור), פרופ' קרל  סקורצקי (דיקן הפקולטה לרפואה), ד"ר לילך מלצקי (חוקרת בפקולטה לרפואה) ונעם רשלבך (ראש מנהל פקולטה לרפואה).