Skip to main content
|

חיידקי מעיים יסייעו במניעת מחלת הזאבת

מחקרו של ד"ר ניסן יששכר, העוסק בקשר שבין המיקרוביום לחיסוניות הגוף, זכה במענק של הקרן לחקר הזאבת 

Image
ניסן יששכר

הזאבת היא מחלה אוטואימונית חסרת מרפא, המשבשת את מערכת החיסון וגורמת לגוף לתקוף רקמות פנימיות. המחלה הנפוצה בעיקר בקרב נשים צעירות, פוגעת באיברים חיוניים כמו מפרקים, כליות, עור, מוח, לב וריאות. 

המחקר במעבדתו של ד"ר ניסן יששכר מהפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן, מתמקד באינטראקציות שבין מערכת החיסון, לחיידקי המעי (המיקרוביום). הצוות הבינלאומי בו חבר ד"ר יששכר, מציע להוביל פיתוח מערך חדש לחלוטין של אבחון וטיפולים בזאבת, המתמקדים בחיידקי המעי. 

לאחרונה זכה מחקר זה במענק של 3 מיליון דולר מטעם הקרן לחקר הזאבת, עליו התחרו קבוצות חוקרים נוספות מרחבי העולם.  

ההבנה לגבי חשיבותו של המיקרוביום של המעיים למערכות גוף רבות מתרחבת בשנים האחרונות. כיום ידוע כי חיידקים אלו שולטים בהתפתחות ובתפקוד מערכת החיסון שלנו, וכי שימושים בקהילות המיקרוביאליות הללו, יכולים לשמש למגוון רחב של טיפולים במחלות דלקתיות, אוטואימוניות, מטבוליות וממאירות. על ידי חקירת המנגנונים המולקולריים המתווכים הללו, ד"ר יששכר וצוותו שואפים לפתח טיפול מבוסס מיקרוביום גם למחלות דוגמת מחלות מעי דלקתיות, מחלות אוטואימוניות כמו טרשת נפוצה, וסרטן.

הקרן למחקר הזאבת (The Lupus Research Alliance Research) הוא הארגון הגדול בעולם למחקר המחלה. הקרן העניקה לאחרונה את פרס ה- Global Team Science היוקרתי, לד"ר יששכר, החבר בצוות בינלאומי של מדענים מובילים מאוניברסיטת מנסטר (גרמניה), הרווארד, ייל וקורנל (ארה"ב) ומכון ויצמן למדע (ישראל).

הקרן למחקר הזאבת, שואפת לקדם את הריפוי על ידי מימון מחקרים חדשניים על זאבת בכל רחבי העולם, טיפוח כישרונות מדעיים מגוונים, יצירת שיתופי פעולה בינלאומיים, טיפולים משופרים ובסופו של דבר כמובן, להגיע לתרופה המיוחלת.