

תואר שני במשאבי אנוש
תחום משאבי האנוש, עוסק בגישה לפיה המשאב העיקרי והחשוב בארגונים הוא זה האנושי. התוכנית לתואר שני במשאבי אנוש משלבת לצד הידע התיאורטי והמחקרי גם תכנים העוסקים באתגרים היום-יומיים עימם מתמודדים מנהלי ומנהלות משאבי האנוש, במטרה להעשיר את הידע ואת המיומנויות המקצועיות שלהם.
התוכנית לתואר שני במשאבי אנוש, חושפת את הסטודנטים לקורסים תיאורטיים מתקדמים, המשלבים מחקרים עדכניים, ומודלים עכשויים. בין היתר כוללת התוכנית קורסים בתחומי עולם העבודה החדש, ניהול אסטרטגי של משאבי אנוש, ניהול משאבי אנוש של עובדים מבוגרים ושיווק למנהלי משאבי אנוש. הסטודנטים גם משתתפים בסדנאות מעשיות בתחומי פיתוח מיומנויות ניהול ומנהיגות, משאבי אנוש כמנוע לחדשנות ושימוש בפיתוחי תוכנת האקסל, באמצעותם ניתן לנהל את ההון האנושי בארגון. בנוסף, הסטודנטים בתוכנית משתתפים גם בפרקטיקום מעשי, המלווה ומכשיר אותם לביצוע תהליך פיתוח ארגוני.
Name in diploma: משאבי אנוש
עכשיו זה הזמן להירשם!
ניתן יהיה להשתלב בתחום משאבי האנוש ותחומי יעוץ משיקים. השתלבות בתפקידי ניהול בכירים במגוון תחומים ומגזרים. ניהול משאבי אנוש, הדרכה, גיוס ומיון, השמה, פיתוח ארגוני, ייעוץ ארגוני.
לאחר הגשת הבקשה להרשמה תקבלו הודעה במייל על קליטתה, ובמקרה הצורך גם על מסמכים שחסרים להשלמת התהליך. בקשה שהוגשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים עוברת לבדיקה במחלקה ובבית הספר ללימודים מתקדמים. ניתן לברר את סטטוס הבקשה במערכת אינ-בר.
עם תזה/בלי תזה
- בעלי תואר ראשון, ממוסד אקדמי מוכר עם ציון משוקלל של 80 לפחות (בכל לימודי התואר הראשון, לבעלי תואר דו-חוגי יעשה ממוצע בין הציון הסופי של שני החוגים).
למסלול תזה: ציון 85 ומעלה בשיטות מחקר וסטטיסטיקה בתואר הראשון.
- עדיפות תינתן למועמדים אשר בעת ההרשמה יציגו אישור זכאות לתואר ראשון (על פני מועמדים שנמצאים בשנת הלימודים האחרונה לתואר ראשון).
- סטודנטים הנמצאים בשנת הלימודים האחרונה לתואר ראשון בעת הגשת המועמדות – חייבים להגיש את אישור סיום הלימודים למדור לתואר שני עד סוף חודש דצמבר של שנת הלימודים הראשונה.
- ועדת הקבלה תדון במועמדות על בסיס כל המסמכים שהעביר.ה המועמד.ת לאוניברסיטה ולמחלקה למדעי חברה ובריאות. ועדת המיון רשאית לזמן מועמדים לראיון על פי שיקול דעתה.
- מיון המועמדים נעשה על סמך שקלול כל נתוני המועמד.ת, והוא יחסי לכלל המועמדים הנרשמים באותה שנה. מספר המקומות בתוכנית הינו מוגבל.
מועמדותם של מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה ובחרו להגיש מועמדותם, תדון בשלבים מאוחרים של תהליך ההרשמה לפי שיקול דעתה של ועדת הקבלה.
- המחלקה אינה מתחייבת לקבל את כל המועמדים העומדים בתנאי הרישום הנקובים לעיל.
- בוגרי תואר ראשון במשאבי אנוש אינם נדרשים בלימודי השלמה.
- בוגרי תואר ראשון אחר במדעי החברה נדרשים בלימודי השלמה של קורס ''מבוא למשאבי אנוש" בהיקף 4 נ"ז.
- בוגרים חסרי רקע מתאים במדעי החברה נדרשים בלימודי ההשלמה הבאים: "התנהגות ארגונית" בהיקף של 2 נ"ז, ''מבוא למשאבי אנוש" בהיקף של 4 נ"ז ו- "שיטות מחקר: השלמה" בהיקף של 3 נ"ז.
- עבור בוגרים חסרי רקע מתאים במדעי החברה יתכנו קורסי השלמה נוספים בהתאם לרקע אקדמי ולפי הצורך.
- את קורסי ההשלמה יש לסיים בציון 78 ומעלה.
תנאים נוספים להגשת מועמדות למסלול עם עבודת גמר מחקרית (תזה)
המועמדים למסלול הכולל עבודת תזה מחויבים בציון 85 ומעלה בקורס שנתי 4 נ"ז של סטטיסטיקה ועיבוד נתונים ובקורס שנתי בשיטות מחקר. כמו כן מחויבים המועמדים למסלול הכולל עבודת תזה בציון 85 ומעלה בקורס אנגלית, או בפטור מאנגלית בתואר ראשון.
הערות
- אם נדרשת השלמת קורסים לצורך הגשת מועמדות, ניתן להשלימם בכל מוסד אקדמי המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, ובתנאי שהקורסים נלמדו בהיקף השעות הנדרש ובהתאם לקריטריונים המצוינים.
- עמידה בדרישות אלו אינה מהווה אישור לקבלת פטור מקורסים הנלמדים בתוכנית. קבלת פטור תתבצע בהתאם לקורסים שנלמדו בהתאם לקריטריונים שיקבעו על ידי המחלקה למדעי חברה ובריאות ובאישור ביה"ס ללימודים מתקדמים. ההחלטה תתקבל לאחר בדיקת הסילבוסים של הקורסים ובדיקת גיליון הציונים.
- במקרים חריגים תישקל מועמדות של בעלי תואר ראשון בתחומים שצוינו שאינם עומדים בקריטריונים במלואם.
- מיון המועמדים נעשה על סמך שקלול כל נתוני המועמד והוא יחסי לכלל המועמדים הנרשמים באותה שנה.
התוכנית משלבת קורסים ייחודיים ועדכניים העוסקים באתגרי הניהול עימם מתמודדים מנהלי.ות משאבי אנוש. במהלך התואר, יחשפו הסטודנטים לקורסים תיאורטיים מתקדמים דוגמת קורס העוסק בעולם העבודה החדש או קורס העוסק בניהול אסטרטגי של משאבי אנוש, התנסות בסדנאות יישומיות דוגמת פיתוח מיומנויות ניהול ומנהיגות, משאבי אנוש כמנוע לחדשנות, או שימוש בפיתוחים שונים של תוכנת האקסל, באמצעותם ניתן לנהל את ההון האנושי בארגון, ויחשפו לנושאים הרלוונטיים לעולם העבודה כיום דוגמת שיווק למנהלי משאבי אנוש או ניהול משאבי אנוש של עובדים מבוגרים. כמו כן, סטודנטים.יות המעוניינים בכך, יוכלו להשתתף בפרקטיקום מעשי, המעניק כלים פרקטיים ומפתח מיומנויות הנדרשות ממנהלי משאבי אנוש. הקורסים מועברים על ידי סגל הוראה מקצועי ומגוון הכולל אנשי אקדמיה מובילים, מומחים לתחומי משאבי האנוש השונים ומנהלים בתחום הייעוץ וה- HR.
התוכנית מוכרת לצרכי הסמכה מקצועית על ידי העמותה "משאבי אנוש ישראל".
בתוכנית שני מסלולים:
מסלול א' - כולל ביצוע מחקר והגשת עבודת גמר (תזה) בכתב.
מסלול ב' - ללא הגשת עבודת גמר (ללא תזה).
מכסת השעות והסמינריונים
מסלול א' (מסלול עם תזה)
29 נ"ז כמפורט להלן:
7 קורסי חובה - 19 נ"ז
1 קורס בחירה - 2 נ"ז
1 סמינריון - 8 נ"ז
הצעת מחקר יש להגיש עד סוף שנת הלימודים הראשונה.
הוראות לכתיבת עבודת הגמרראו תקנון בית הספר ללימודים מתקדמים בפרק המבוא.
בחינת גמרהבחינה תתבסס על עבודת הגמר ועל הביבליוגרפיה ששימשה בסיס לעבודת המחקר.
מסלול ב' (מסלול ללא תזה)
36 נ"ז כמפורט להלן:
6 קורסי חובה - 15 נ"ז
2 קורסי בחירה - 4 נ"ז
1 סמינריון - 8 נ"ז
3 סדנאות - 9 נ"ז
משך הלימודים
משך הלימודים מתפרס על פני שלושה סמסטרים: א', ב' וקיץ. בית הספר ללימודים מתקדמים מאשר במקרים מוצדקים ובהמלצת ראש התוכנית והמנחה הארכה לשנת לימודים נוספת, וזאת רק לסטודנטים במסלול תזה לצורך השלמת עבודת המחקר ולא לשמיעת קורסים. פרטים מלאים על התוכנית מופיעים באתר האינטרנט של המחלקה למדעי חברה ובריאות.
לימודי יהדות
על פי הדרישות הכלליות לתואר שני – ראו בפרק המבוא.
לקבלת פרטים נוספים
ניתן לפנות למזכירות המחלקה למדעי חברה ובריאות
בטלפון 03-5317010, בדוא"ל ובאתר המחלקה למדעי חברה ובריאות