18.11.2021 | יד כסלו התשפב

תוכניות מיוחדות לילדים ונוער שוחרי מדע

המרכז האוניברסיטאי לנוער של אוניברסיטת בר-אילן מזמין אתכם למפגשי חשיפה לשלוש תוכניות לימוד ‏והעשרה המיועדות לבני ובנות נוער מחוננים ומצטיינים: מצוינות למדע, אלפא ואודיסיאה

ילדים

הורים לילדים וילדות סקרנים, מוכשרים וחובבי מדע? המרכז האוניברסיטאי לנוער של אוניברסיטת בר-אילן מזמין אתכם למפגשי חשיפה לשלוש תוכניות לימוד והעשרה, המיועדות לבני ובנות נוער מחוננים ומצטיינים: מצוינות למדע, אלפא ואודיסיאה.

תוכנית מצוינות למדע היא תוכנית הזנק חדשה בלימודי המדעים ובפרטי בלימודי המתמטיקה, הפיזיקה, ההנדסה ומדעי המחשב. ההרשמה מיועדת לתלמידות כיתה ז' מצטיינות במדעים מכל רחבי הארץ. התוכנית פותחה על מנת לעודד את המוטיבציה ללימודי מדעים מדויקים ולהגביר את תחושת המסוגלות האישית אצל התלמידות. התוכנית נמשכת על פני שנה החל מכיתה ז ועד כיתה ח ובמסגרתה התלמידות ילמדו נושאים שונים במתמטיקה, פיזיקה, הנדסה ומדעי המחשב, כמו כן ייחשפו לתחומי מחקר מגוונים במדעים. התוכנית כוללת לימודים שבועיים אחר הצהריים. בנוסף, התוכנית כוללת לינה דו יומית בקיץ שבין כיתה ז' לח' ופעילות חברתית מעשירה ומגבשת. התוכנית פועלת בשיתוף האגף למחוננים במשרד החינוך ומרכז מדעני העתיד, היא מסובסדת במלואה וההשתתפות בה אינה כרוכה בתשלום.

תוכנית אלפא היא תוכנית דו-שנתית המיועדת לתלמידי כיתות ט' מחוננים ומצטיינים. התוכנית חושפת את בני הנוער למחקרים חדשים, מעודדת חשיבה מדעית ומעניקה חוויה אינטלקטואלית לצד פעילות חברתית מגבשת. במסגרת התוכנית התלמידים כותבים עבודת מחקר ברמה אקדמית שעשויה להמיר בחינת בגרות באחד מהמקצועות המדעיים המוגברים, או לעמוד בפני עצמה כמקצוע מוגבר בתעודת הבגרות. המחקר מתבצע במעבדות האוניברסיטה בתחומי מדעי המוח, מדעי המחשב, כימיה, פיזיקה, מתמטיקה, מדעי החיים, הנדסה וננוטכנולוגיה.לצד הלימודים תתקיים פעילות חינוכית-חברתית שתכלול משחקים אתגריים, ספורט, ערבי גיבוש וימי גיבוש. תוכנית אלפא פועלת בשיתוף האגף למחוננים במשרד החינוך ומרכז מדעני העתיד וגם ההשתתפות בה מסובסדת במלואה ואינה כרוכה בתשלום.

תוכנית אודיסיאה היא תוכנית ארבע שנתית המתמקדת בתחום ההנדסה הקוונטית וכוללת קורסים קדם-אקדמיים ואקדמיים בפיזיקה ובהנדסה, בדגש על טכנולוגיות קוונטיות. ההרשמה לתוכנית מיועדת לתלמידי כיתות ח' מחוננים ומצטיינים. המשתתפים באודיסיאה לומדים קורסים בפיזיקה ובמתמטיקה ברמה של 5 יחידות לימוד לבגרות. עד תום לימודיהם בתוכנית יוכלו לצבור כ-40 נקודות זכות אקדמיות בפיזיקה ובהנדסהבנוסף, כוללת תוכנית אודיסיאה מגוון קורסי העשרה ביזמות, חשיבה יצירתית, דילמות אתיות במדע ועשייה מדעית מודרנית. גם תוכנית אודיסיאה כוללת סיורים ופעילויות חברתיות שמטרתן לפתח את האינטליגנציה הרגשית של התלמידים, ולטפח ערכים חברתיים מכיליםאודיסיאה פועלת בשיתוף האגף למחוננים במשרד החינוך ומרכז מדעני העתיד. תוכנית זו מסובסדת רק בחלקה וההשתתפות בה כרוכה בתשלום.

להרשמה ליום חשיפה מקוון לתוכנית מצוינות למדע

להרשמה ליום חשיפה לתוכנית אלפא