קורסים מקוונים לקהל הרחב
גלו עולם רחב של ידע - מלימודי תנ"ך ועד פיזיקת קוונטים, מגוון קורסים עם מיטב המרצים והחוקרים של אוניברסיטת בר-אילן, בלמידה מרחוק ובחינם.
אוניברסיטת בר-אילן הפיקה עבור הקהל הרחב מגוון של קורסים מקוונים חינמיים (MOOCs) המציעים ידע ברמה גבוהה, ונגישה לכולם. אנחנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו למסע מרתק בתחומי דעת מגוונים, בקורסים מקוונים עם טובי המרצים והחוקרים של אוניברסיטת בר-אילן, הזמינים לכם במקום שתבחרו, וללא עלות.
למה ללמוד בקורסים המקוונים של בר-אילן?
- איכות - קורסים שפותחו על ידי אנשי אקדמיה וחוקרים מובילים
- חדשנות - טכנולוגיות ומתודולוגיות למידה מתקדמות
- קהילה - הצטרפו לקהילה גלובלית של לומדים
- עלות - כל הקורסים ניתנים בחינם
איך מתחילים?
- קראו את הרשימה למטה
- בחרו את הקורס המעניין אתכם ולחצו על הקישור
- צרו חשבון חינמי
- התחילו ללמוד!
הקורסים של בר-אילן
לימודי תנ"ך והיסטוריה
ירושלים: מפגש בין היסטוריה לארכיאולוגיה
תהיתם אי פעם מה מחפשים הארכאולוגים במנהרות העיר החבויות מעין הציבור? אילו סודות טמונים מתחת לאבניה העתיקות של ירושלים? הצטרפו לפרופ' אהרון מאיר מהמחלקה ללימודי ארץ ישראל וארכאולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, למסע יוצא דופן בזמן באחת הערים העתיקות והקדושות בעולם.
בקורס תוכלו לצפות בצילומים בלעדיים מחפירות ארכאולוגיות, לגלות את הממצאים העתיקים שנחשפו, להפריך מיתוסים ולהבין את ההיסטוריה הנסתרת של העיר. (הקורס באנגלית)
התנ"ך לאור המזרח הקדום
איך נוצרו הסיפורים העתיקים של המבול ומגדל בבל? אילו סודות טמונים באדמה באזורנו? הצטרפו לפרופ' נילי סמט מהמחלקה לתנ"ך באוניברסיטת בר-אילן למסע מרתק בזמן וגלו את העולם התנ"כי בעיניים חדשות, דרך הממצאים הארכאולוגים העתיקים.
ארכאולוגיה מקראית: הארכאולוגיה של ישראל ויהודה הקדומה
אם חלמתם פעם להיות בלשים ארכאולוגים ומסקרן אתכם לחשוף את הסיפור האמיתי של ישראל ויהודה העתיקה, הצטרפו לפרופ' אהרון מאיר מהמחלקה ללימודי ארץ ישראל וארכאולוגיה, למסע מרגש של גילויים היסטוריים דרך חקר הארכאולוגיה המקראית.
סיפורה של ישראל הקדומה
איך התחיל סיפורו של העם היהודי? אילו סודות טמונים בטקסטים העתיקים שעיצבו את המורשת שלנו? כיצד ניתן לגשר על הפער בין סיפורי התנ"ך לחוכמת חז"ל? הצטרפו לפרופ' ארנון עצמון מהמחלקה לתלמוד ולתורה שבעל פה באוניברסיטת בר-אילן, למסע מאיר עיניים של גילוי השורשים היהודים דרך ההיסטוריה.
מדע וטכנולוגיה
מניוטון לשרדינגר
שמעתם על החתול של שרדינגר? סקרנים לדעת כיצד אלברט איינשטיין שינה את הבנתנו את המציאות? מה היו התעלומות שהטרידו את המוחות הגדולים של המאה ה-20, וכיצד הן נפתרו? הצטרפו לד"ר יוסי בן-ציון מהמחלקה לפיזיקה באוניברסיטת בר-אילן למסע מרתק שמתחיל בתגליות של ניוטון ומסתיים במכניקת הקוונטים.
מבוא לפיזיקה
מה גורם לכדור לעוף בקשת מושלמת? למה חפצים מסוימים צפים בעוד אחרים שוקעים? איך אפשר לחזות את המסלול המדויק של לוויין? נצלו את שעות הפנאי שלכם כדי לצאת להרפתקה של תגליות על האופן שבו פועל עולמנו - הצטרפו לקורס המכניקה של ד"ר יוסי בן-ציון מהמחלקה לפיזיקה באוניברסיטת בר-אילן ותגלו כיצד הפיזיקאים רואים את העולם.
מודלים חישוביים
האם עצרתם אי פעם לחשוב מה הופך מחשב... למחשב? האם מחשבים יכולים לפתור כל בעיה? מה המגבלות שלהם? מוכנים לצלול לעומקו של עולם החשיבה החישובית? הצטרפו לקורס החינמי של פרופ' יונתן אומן מהמחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן וגלו את היסודות המתמטיים המונחים ביסודו של העולם הדיגיטלי שלנו.
יסודות הגנומיקה והביואינפורמטיקה הרפואית
סקרנים לדעת איך המידע הגנטי חולל מהפכה בעולם הרפואה? רוצים להבין לאן זה מתקדם וכיצד יראה העתיד בתחום הבריאות? מוכנים לחקור את נקודת המפגש בין הביולוגיה לטכנולוגיה? הצטרפו לפרופ' רון אונגר וד"ר רונן טל-בוצר מהפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן למסע מרתק לתוך עולם הגנומיקה והביואינפורמטיקה הרפואית. (הקורס באנגלית).
תרבות וחינוך
תיקון עולם: אמנות פמיניסטית וזהות יהודית
אילו סיפורים מספרות אמניות יהודיות פמיניסטיות? איך הן מאתגרות נקודות מבט מסורתיות? סקרנים לגבי המפגש בין אמנות, פמיניזם וזהות יהודית? הצטרפו לד"ר מור פרסיאדו מהמחלקה לאמנות יהודית באוניברסיטת בר-אילן, למסע מעורר השראה דרך יצירותיהן של אמניות יהודיות פמיניסטיות פורצות דרך.
קריאה בעידן הדיגיטלי
התלמידים שלכם בני דור ה-Z מתקשים בהבנת הנקרא? רוצים לדעת איך להעיר את הטקסטים המודפסים לחיים בעידן הדיגיטלי? וכיצד לגשר על הפער בין הוראה מסורתית לטכנולוגיה מודרנית? הצטרפו לקורס החדשני של ד"ר נאוה נריה-כהן מהמחלקה לתנ"ך באוניברסיטת בר-אילן על אסטרטגיות קריאה דיגיטלית, ותוכלו לשפר את שיטות ההוראה שלכם.