Skip to main content
03.11.2024 | ב חשון התשפה

בר-אילן מייסדת תפקיד חדש של סגן נשיא לקשרי תעשייה

פרופ' זאב זלבסקי שמונה לתפקיד, יפעל להתאמת המחקר וההוראה בקמפוס לצרכים המשתנים של תעשיות הטכנולוגיה בישראל ובעולם

תמונה
זאב זלבסקי

עם תחילת שנת הלימודים האקדמית תשפ"ה, הכריזה אוניברסיטת בר-אילן על הקמתו של תפקיד חדש - סגן נשיא לקשרי תעשייה. לתפקיד מונה פרופ' זאב זלבסקי, לשעבר דיקן הפקולטה להנדסה ומי שעומד בחזית המחקר פורץ הדרך בתחום החישה הביו רפואית, הדימות והמחשוב הפוטוני. 

תפקיד זה ומינויו של פרופ' זלבסקי מסמנים את מטרותיה של בר-אילן בשנים הבאות: לקדם ולטפח את המחקר ביתר שאת ולתרום לקידום התעשייה והכלכלה בישראל ובחו"ל. 

במסגרת התפקיד, יהיה פרופ' זלבסקי אחראי על קידום מחקר יישומי באוניברסיטה ועדכון תכני הלימוד בהתאם לצרכי התעשייה, פיתוח שיתופי פעולה מבוססי פרויקטים בין האקדמיה לתעשייה, ובניית רשת קשרים עם מנהיגים ומנהיגות עסקיים.

יעד נוסף בתפקיד החדש הוא להרחיב את היקף השותפויות עם חברות טכנולוגיה ולהגדיל את מספרן. בנוסף, האוניברסיטה שואפת לשפר את אחוזי ההשמה של בוגריה בתחומי הטכנולוגיה ולהעלות את דירוגה הבינלאומי.

לפרופ' זלבסקי שפע של ניסיון ברתימתה של חדשנות מחקרית ליצירת טכנולוגיות שימושיות. על שמו רשומים יותר מ-100 פטנטים, ומהמעבדה שלו יצאו כמה וכמה חברות סטארט אפ, ובהן 'ננו דרופס', המפתחת טיפות עיניים לתיקון בעיות ראייה; 'זי סקוור', המפתחת אנדוקסופ חד פעמי; 'סניטס מדיקל', המפתחת סנסור אופטי לניטור מרחוק של מחלות לב ריאה; ו'קונגיפייבר', המפתחת מחשב אופטי, והשלימה לאחרונה גיוס כספים מוצלח של 5 מיליון דולר. כל החברות הללו מבוססות על טכנולוגיות שפותחו במעבדה שלו בבר-אילן, ומוסחרו דרך חברת ביראד. 

פרופ' זלבסקי שימש בחמש השנים האחרונות כדקן הפקולטה להנדסה של בר-אילן. במהלך הקדנציה שלו, נפתחו בפקולטה תשעה מסלולי לימוד חדשים, ובהתאם גדלו גם מספר הסטודנטים וחברי וחברות הסגל של הפקולטה. בנוסף, במסגרת הקדנציה שלו נחתמו מספר הסכמי שיתוף פעולה בין אוניברסיטאיים (MOU), במטרה להגדיל את מספר הסטודנטים הבינלאומיים לתארים מתקדמים ולהעלות את הדירוג הבינלאומי של הפקולטה עצמה, ושל האוניברסיטה כולה.

הדירוג הבינלאומי של האוניברסיטה רלוונטי גם לתפקידו החדש של פרופ' זלבסקי. "הקשר בין האקדמיה לתעשייה חשוב לאוניברסיטה ברמת הדירוג הבינלאומי כמו גם בשמירת היתרון הטכנולוגי שלנו ברמה הלאומית", הוא אומר. "אני מקווה שבמסגרת התפקיד החדש אוכל לקדם את המחקר היישומי באוניברסיטה כולה, ואת הסטודנטים שבאים להתמקצע אצלנו, מתוך הבנה שההכשרה שלהם תתאים למה שההייטק הישראלי צריך. בנוסף, אני מעוניין לייצר שיתוף פעולה של יזמות ומחקר יישומי בין בקמפוס שלנו לתעשיות רלוונטיות, ברמה הלאומית וגם הבינלאומית".