21.07.2024 | טו תמוז התשפד

זינוק של 140% בגילויי האנטישמיות בארה"ב

פרופ' איתן גלבוע: "המאבק באנטישמיות דורש שיתוף פעולה בין הקהילה היהודית, ארגונים לא ממשלתיים, גורמי אכיפת החוק והחברה האמריקאית כולה"

אנטישמיות בארהב

ארצות הברית, המדינה המתגאה בדמוקרטיה ובחופש דת, חווה בשנים האחרונות זינוק מדאיג במפלס האנטישמיות. גילויי שנאה, אלימות ותיאוריות קונספירציה אנטישמיות מרימים ראש, הן מהימין הקיצוני והן מהשמאל הרדיקלי, ומותירים את הקהילה היהודית מוטרדת וחשופה.

נתוני הליגה נגד השמצה מצביעים על עלייה של 140% במספר התקריות האנטישמיות בארה"ב בשנת 2023, בהשוואה לשנת 2022. כ-7,500 אירועים אנטישמיים דווחו בשנה החולפת, כאשר יהודים רבים חווים הטרדות, תקיפות ואף פיגועים אלימים בבתי כנסת ובמרכזים קהילתיים. לצד העלייה באלימות הפיזית גם זירת האינטרנט והרשתות החברתיות הפכו לכר פורה להפצת שנאה אנטישמית. תיאוריות קונספירציה קלאסיות מוצאות חיים חדשים, לצד תיאוריות חדשות הקושרות יהודים וישראל לאירועים עולמיים.

המלחמה בעזה שפרצה בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר, שימשה כזרז משמעותי להתפרצויות אנטישמיות קשות. יהודים ברחבי ארה"ב הותקפו על רקע מוצאם, תוך האשמות שקריות כנגד ישראל וקהילות יהודיות. התופעה מדאיגה במיוחד לאור עלייתה של אנטישמיות מהשמאל הרדיקלי. תיאוריות קונספירציה המוצגות על ידי ארגונים אלו באוניברסיטאות גורמות להאשמות כנגד יהודים וישראל, תוך שימוש במונחים כמו "מדכאים" ו"מדוכאים".

השילוב של אלימות פיזית, תיאוריות קונספירציה והכחשת מעשי הזוועה שמבצעים מחבלי החמאס במציאות, גורם לתחושת פחד וחוסר ביטחון בקרב יהודים רבים בארה"ב. הקהילה היהודית זקוקה לפעולה נחושה מצד גורמי הממשל ורשויות החוק על מנת להתמודד עם האתגר המורכב הזה ולשמור על ביטחונם של חבריה.

מנגד גורמים רבים בארה"ב החלו לאחרונה לפעול ביתר שאת נגד מגמת האנטישמיות. ארגונים יהודיים רבים מובילים קמפיינים להעלאת המודעות, חינוך וסובלנות, זאת לצד גינוי חריף שפרסם נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, כנגד גילויי האנטישמיות והבעת תמיכה איתנה בקהילה היהודית. פרופ' איתן גלבוע מהמחלקה למדעי המדינה ובית הספר לתקשורת באוניברסיטת בר-אילן אומר בפודקאסט בר-דעת כי המאבק באנטישמיות הוא מאבק משותף הדורש שיתוף פעולה בין הקהילה היהודית, ארגונים לא ממשלתיים, גורמי אכיפת החוק והחברה האמריקאית כולה. רק יחד ניתן יהיה להבטיח עתיד בטוח וסובלני עבור יהודי ארה"ב.

מעוניינים לדעת עוד בנושא? האזינו לריאיון עם פרופ' איתן גלבוע בפודקאסט בר-דעת.

Remote video URL

להזנה לפודקאסט ב:  WhatsApp Spotify YouTube