03.06.2021 | כג סיון התשפא

בדרך לחלל עוברים בבר-אילן

איתן סטיבה, הישראלי השני שיטוס לחלל, ביקר באוניברסיטת בר-אילן יחד עם צוות משימת החלל "רקיע"

סטיבה

סטיבה סייר במעבדות ונפגש עם נשיא האוניברסיטה פרופ' אריה צבן, פרופ' אורית שפי מהפקולטה להנדסה וד"ר אדם זיידל מהמרכז הרב תחומי לחקר המח.

בטיסתו לחלל בתחילת 2022 ייקח איתו סטיבה ניסוי מבית הספר לאופטומטריה ומדעי הראייה של בר-אילן, העוסק בהשפעת השינויים בכוח הכבידה על הראייה.

סטיבה1

במשימת החלל יבוצעו כמה ניסויים בטכנולוגיות מתקדמות. הטכנולוגיה שנבחרה מאוניברסיטת בר-אילן היא בדיקת ראייה דיגיטלית שפותחה על ידי פרופ' אורי פולת, פרופ' יוסי מנדל, מבית הספר לאופטומטריה ומדעי הראייה באוניברסיטת בר-אילן.

סטיבה מיקרוסקופ

הטכנולוגיה כוללת בדיקת ראייה דיגיטלית שנעשית בטאבלט ומאפשרת לאתר שינויים קלים ביכולות ראייה פונקציונליות בזמן הטיסה לחלל. החוקרים חברו לד"ר ערן שנקר, המנהל הרפואי של המכון הישראלי לרפואת חלל ותעופה ויחד עשו התאמה של הטכנולוגיה כך שתאפשר לעקוב אחר מצב הראייה של אסטרונאוטים במשימות חלל.

בפגישה עם נשיא האוניברסיטה פרופ' צבן, השניים החליפו חוויות מעברם כטייסי קרב בחיל האוויר. הנשיא העניק לאיתן סטיבה במתנה צ'יפ עליו הוטבעה תפילת הדרך בטכנולוגיית ננו.

כרטיס ננו

צילום: אלעד מלכה