25.01.2021 | יב שבט התשפא

פרופ' אריה צבן על פטירת משה מושקוביץ ז"ל

משה מושקוביץ ז"ל היה יו"ר מועצת המייסדים של האוניברסיטה

moshkowitz

פרופ' צבן נשיא אוניברסיטת במכתב ששלח להנהלת האוניברסיטה וחבר הנאמנים בעקבות פטירתו של משה מושקוביץ ז"ל, מי שכיהן כיו"ר מועצת המייסדים של האוניברסיטה.

"בצער רב אני מודיע על פטירתו של משה (מושקו) מושקוביץ. מושקו היה ממעצבי דרכה של אוניברסיטת בר-אילן. במשך שנים רבות נימנה עם חבר הנאמנים והיה חבר בוועד המנהל של האוניברסיטה ובשנים האחרונות כיהן כיו"ר מועצת המייסדים של המוסד. נפלה בחלקנו הזכות לפעול לצדו וללמוד ממנו כיצד הוא משפיע על דמותה של בר-אילן כאוניברסיטה שמשלבת תורה ומדע. זכויות רבות למושקו בבנייתה של מדינת ישראל . בפועלו ובערכיו הוא ייצג את דור התקומה והעצמאות, שחותמו ניכר בהתיישבות , בחינוך ובחברה הישראלית. כאיש עבודה ודרך ארץ הוא שילב חזון גדול בעשייה גדולה ועשה זאת בהצלחה רבה ובדרכי נועם . מושקו יהיה תמיד דוגמה ומופת לכולנו, ומשפחת בר-אילן מבכה את מותו ומוקירה את דמותו המיוחדת ואת תרומתו הגדולה. יהי זכרו ברוך". הלוויתו התקיימה אמש (יום א').

צילום: מרים צחי.