25.01.2021 | יב שבט התשפא

הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן מובילה במבחני לשכת עורכי הדין

LAW

גם השנה התמקמה בר-אילן כאחת האוניברסיטאות המובילות בהצלחת בוגרי לימודי משפטים במבחני ההסמכה ללשכת עורכי הדין בישראל. שיעור ההצלחה בקרב בוגרי בר-אילן היה 92%, כשלפניהם רק בוגרי האוניברסיטה העברית עם שיעור הצלחה של 94%.

מבחני ההסמכה הם המשוכה האחרונה שצריכים לעבור תלמידי משפטים המעוניינים בקריירה כעורכי דין, והיא אינה משוכה נמוכה: שיעור ההצלחה בבחינה האחרונה עמד על 53%, ובבחינה הקודמת, שנערכה בקיץ, הוא עמד על 55%. 61 בוגרי תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת בר-אילן ניגשו לבחינה האחרונה, הציון הממוצע שלהם עומד על 70.6, וגם בהיבט הזה קודמים להם רק בוגרי האוניברסיטה העברית עם ממוצע של 73.

הנתונים שמסרה לשכת עורכי הדין מראים בבירור על הצלחה רבה יותר בקרב בוגרי אוניברסיטאות בהשוואה לבוגרי מכללות, וכן על הצלחה רבה יותר בקרב נבחנים שהתמחו בפרקליטות המדינה או בפרקליטות מחוז בהשוואה לאלה שהתמחו במשרדים פרטיים.