05.08.2020 | טו אב התשפ

גאווה ישראלית באולימפיאדה למתמטיקה

נבחרת הסטודנטים של ישראל, בינהם נציגים מבר-אילן, סיימה במקום הראשון באליפות העולם לסטודנטים במתמטיקה.

אוהד

הישג מרשים לנבחרת הסטודנטים של ישראל שסיימה במקום הראשון באליפות העולם לסטודנטים במתמטיקה. בתחרות היוקרתית השתתפו סטודנטים מ-96 אוניברסיטאות מרחבי העולם. התחרות שהתקיימה השנה בצורה מקוונת נמשכה 5 ימים, ובסיומם הנבחרת הישראלית צברה את הניקוד האישי והקבוצתי הגבוה ביותר (234 נקודות).

במקום השני דורגה אוניברסיטת סנט פטרסבורג (רוסיה 233 נקודות), במקום השלישי אוניברסיטת מוסקבה (רוסיה-185 נקודות) ובמקום הרביעי אוניברסיטת בודפסט (הונגריה 176 נקודות.

כמו כן, אוניברסיטת בון מגרמניה דורגה במקום ה-8, אוניברסיטת מדריד (ספרד) דורגה במקום ה-14, אוניברסיטת מרילנד (ארה"ב) מקום ה-18, אוניברסיטת אמסטרדם (הולנד) במקום ה-33 ואוניברסיטתwarwick  (אנגליה) במקום 48.

הנבחרת הישראלית כללה 6 סטודנטים - 5 סטודנטים מאוניברסיטת תל אביב: שבו רגבים, נועם תא שמע, ליאור הדסי (בוגר תואר ראשון במתמטיקה מאוניברסיטת בר-אילן, במסגרת תכנית הלימודים לתלמידי תיכון) ועומר בוז'ן (בית הספר למדעי המתמטיקה) ורועי סיני, מבית הספר למדעי המחשב ע"ש בלווטניק ובית הספר למדעי המתמטיקה ולצדם הסטודנט אוהד שינפלד, מהמחלקה למתמטיקה באוניברסיטת בר-אילן. את חברי הנבחרת למתמטיקה ליוו המאמנים דן כרמון ולב רדזיווילובסקי, מבית הספר למדעי המתמטיקה, אוניברסיטת תל אביב.

פרופ' אילון סולן מבית הספר למדעי המתמטיקה באוניברסיטת תל אביב, האחראי על הנבחרת אמר: "אני גאה בסטודנטים המצוינים שלנו שהביאו כבוד גדול למדינה ולאוניברסיטה. הסטודנטים הישראלים התחרו מול מיטב המוחות הצעירים בעולם והפגינו ידע מתמטי מרשים ביותר, לצד מיומנויות של יצירתיות ואלתור שאפשרו להם לפתור משוואות מורכבות ביותר תחת לחץ של זמן ובסביבה תחרותית. אני בטוח שבשנים הבאות הסטודנטים הכישרוניים יובילו את המשק הישראלי והאקדמיה להישגים רבים".

מאמן הנבחרת, דן כרמון מבית הספר למדעי המתמטיקה, אוניברסיטת תל אביב: "התחרות הייתה קשה ומאתגרת, תלמידינו התחרו בהצלחה מול תלמידים חזקים מאוד מכל העולם, והפיכת האולימפיאדה למקוונת אילצה את כולנו לעשות את ההתאמות הדרושות. הנבחרת הישראלית הציגה יכולות מאוד גבוהות ואני גאה בסטודנטים על ההישג המרשים".