27.01.2020 | א שבט התשפ

כנס לספרות יהודית-רוסית וישראלית-רוסית נערך בבר-אילן

חוקרים וסופרים ישראלים דוברי רוסית נפגשו לאחרונה לכנס בנושא ספרות יהודית-רוסית וישראלית-רוסית שנערך על ידי המחלקה לספרות עמ"י והמחלקה לספרות משווה באוניברסיטת בר-אילן, לקראת יסוד המגמה לספרות יהודית-רוסית בבר-אילן.

כנס לספרות יהודית-רוסית וישראלית-רוסית נערך בבר-אילן

את הכנס אירגן פרופ' רומן כצמן, מהמחלקה לספרות עמ"י, שמטרתו הנה להקדיש תשומת לב מדעית הן לנקודות מבט יהודיות-רוסיות והן ישראליות-רוסיות. "בכל קהילה ספרותית תמיד מתקיימים דיונים בין אסכולות פואטיות שונות. מבחינתי, המטרה היא לכלול את כולם בפרויקט לימודי ומחקרי שיאפשר לנו לראות את התופעה על כל המורכבות שלה", הוא אומר.

ספרו החדש של פרופ' כצמן, המוקדש לספרות רוסית, יפורסם ברוסית בחודש הבא על ידי הוצאת Academic Studies Press בבוסטון, בשיתוף עם הוצאת הספרים בסנט פטרסבורג, BiblioRossica. כמו כן, הוא מתכנן להקים ארכיון של ספרות רוסית-ישראלית באוניברסיטת בר-אילן.

פרופ' כצמן התחיל לאחרונה שיתוף פעולה עם הוצאת קדימה, דרכה תפורסם סדרה אקדמית של מונוגרפיות וספרים, שנכתבו בעברית ומוקדשת לספרות רוסית-יהודית ורוסית-ישראלית.

בכנס צוין כי התכנית החדשה לתואר שני בספרות יהודית-רוסית שתוצע במשותף על ידי המחלקות לספרות עמ"י וספרות משווה בבר-אילן אושרה, והיא תתחיל לפעול בשנת הלימודים הקרובה (ההרשמה החלה).