

תואר שני בהתפתחות הילד
חינוך איכותי בשנות החיים הראשונות של הילד הוא הבסיס להתפתחות תקינה מבחינה רגשית וקוגניטיבית, וכן המפתח להשתלבות טובה בחברה. העבודה עם ילדי הגיל הרך אינה רק מקצוע, אלא שליחות, ובוגרי ובוגרות תואר שני בהתפתחות הילד בבר-אילן זוכים לקריירה מלאת משמעות וסיפוק, בתפקידים כמו הדרכת הורים, ייעוץ במסגרות חינוכיות וטיפוליות, ופיתוח תוכניות התערבות חדשניות. הלימודים בתוכנית מתמקדים בחמישה תחומים עיקריים: יכולות מוטוריות ופיזיות, קוגניטיביות, חברתיות ורגשיות, תקשורתיות והסתגלותיות.
התוכנית לתואר שני בהתפתחות הילד מעניקה לסטודנטים ולסטודנטיות בסיס אקדמי ומעשי רחב. היא מתמקדת בתהליכים התפתחותיים מרכזיים בגילי לידה עד שמונה שנים, עם דגש על התפתחות רגשית-חברתית, סנסורית, מוטורית וקוגניטיבית. לומדים בה לזהות גורמי סיכון בהתפתחות הילד, לתכנן התערבויות חינוכיות מותאמות אישית, וכן להעריך סביבות למידה במסגרת המשפחה או במעונות יום וגני ילדים.
בנוסף לכך, התוכנית מעמיקה בתחומים כמו התפתחות השפה, אוריינות, למידה וזיכרון. הסטודנטים והסטודנטים לומדים כלים המאפשרים להרכיב תוכניות התערבות ולשתף את הידע שרכשו עם הורים, עם מחנכים ועם מטפלים.
התוכנית כוללת שני מסלולי פרקטיקום ייחודיים: המסלול הראשון - פרקטיקום בהתערבות חינוכית בגיל הרך המתמקד בעבודה במסגרות חינוכיות ומאפשר להתמחות בתחום ההדרכה והייעוץ לגיל הרך. המסלול השני - פרקטיקום בוויסות עצמי מולד ונרכש המתמקד בקשר הדיאדי בין מטפל-ילד ובאינטראקציה עם הורים ומטפלים.
למתעניינים בתואר שלישי, מוצעת הנחית עבודת המחקר, על ידי חוקרים בעלי שם בתחום.
למידע המלא בעמוד התוכנית להתפתחות הילד, אתר הפקולטה לחינוך
שם בתעודה: התפתחות הילד
עכשיו זה הזמן להירשם!
בתוכנית לתואר שני בחינוך מיוחד ישנם שני סוגי התמחויות, ובחירת ההתמחות משפיעה על המשך התעסוקה. הבוגרים שבחרו בפרקטיקום בוויסות עצמי מולד ונרכש יוכלו להמשיך ולהתמחות בהדרכת הורים במסגרות המשך שונות, והוא בסיס חשוב לקלינאים, מטפלים ועובדים עם הורים.
הבוגרים שבחרו בפרקטיקום בהתערבות חינוכית בגיל הרך יוכלו להמשיך להתמחות בתחום ההדרכה והייעוץ בגיל הרך, ולעסוק בהדרכה ובייעוץ במעונות היום.
בנוסף, בוגרים שסיימו את הלימודים בתוכנית בהצטיינות יוכלו להמשיך ללמוד לתארים מתקדמים ולעסוק במחקר אקדמי בנושא.
לאחר הגשת הבקשה להרשמה תקבלו הודעה במייל על קליטתה, ובמקרה הצורך גם על מסמכים שחסרים להשלמת התהליך. בקשה שהוגשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים עוברת לבדיקה במחלקה ובבית הספר ללימודים מתקדמים. ניתן לברר את סטטוס הבקשה במערכת אינ-בר.
- תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר.
- שתי המלצות. לפחות אחד הממליצים יהיה מהתחום האקדמי (טפסים להמלצות ניתן להוריד מאתר האינטרנט של הפקולטה לחינוך).
- בחלק מן התוכניות יידרש ניסיון בחינוך ובהוראה (לפחות 3-2 שנים).
- קבלת ציון עובר בקורסי המחקר בתואר ראשון (מחקר כמותי ומחקר איכותי).
- פרטים נוספים בסעיף 'תנאי הקבלה לתוכניות הלימודים השונות' באתר האינטרנט של הפקולטה לחינוך.
תנאי קבלה לתוכנית התפתחות הילד - יוכלו להגיש מועמדות בעלי ניסיון בעבודה עם ילדים בגיל הרך או התמחות בתחום החינוך. בוגרי תואר ראשון עם ציונים בממוצע של 85 לפחות, עדיפות תינתן לבוגרי חינוך, פסיכולוגיה, מדעי הקוגניציה/המוח או מקצועות קרובים. בנוסף, עמידה בהצלחה בראיון קבלה.
מספר המקומות בתוכנית מוגבל.
הפקולטה לחינוך אינה מתחייבת לקבל את כל המועמדים הממלאים אחר תנאי הקבלה הנקובים לעיל.
מיון סופי של המועמדים ייערך על פי שיקול דעתה של הפקולטה לחינוך.
ההחלטה הסופית על קבלת מועמד הינה בסמכות בית הספר ללימודים מתקדמים.
מסלול ללא תזה - 44 נ"ז
מסלול עם תזה - 36 נ"ז
משך הלימודים
הלימודים מתקיימים לרוב במהלך 2-1 ימים בשבוע ובמשך 5-4 סמסטרים. פרטים בדף מידע לכל תוכנית באתר הפקולטה לחינוך.
- סטודנט חייב לסיים את לימודיו במסלול א' (מסלול מחקרי) ובמסלול ב' (מסלול יישומי) במשך שנתיים. לסטודנטים במסלול תזה, בית הספר ללימודים מתקדמים מאפשר, במקרים מוצדקים, הארכה לשנת לימודים שלישית בהמלצת יו"ר הוועדה המחלקתית והמנחה.
הצעת מחקר יש להגיש לאישור הפקולטה לחינוך עד סוף שנת הלימודים הראשונה , ולקבל את אישור בית הספר ללימודים מתקדמים לא יאוחר מסוף סמסטר א' של שנת הלימודים השנייה.
הבחינה תתבסס על עבודת הגמר ועל הביבליוגרפיה ששימשה כבסיס לעבודת המחקר.
ראו תקנון בית הספר ללימודים מתקדמים בפרק המבוא.
הערות
- במעבר בין מסלולי הלימוד א' וב', תכנית הלימודים הקובעת היא תכנית המסלול בה יסיים הסטודנט את לימודיו, כפוף לשנה בה החל את לימודיו. קביעה זו היא לגבי היקף הקורסים ותוכנם.
- הגשת עבודות באיחור בקורסים ובסמינריונים השונים, תתאפשר עם נימוק מוצדק, עד סוף שנת הלימודים שלאחר שנת לימוד הקורס וזאת לאחר שהבקשה תאושר בבית הספר ללימודים מתקדמים.
- קורסי מחקר בתואר השני – כל הסטודנטים בשני המסלולים (עם תזה וללא תזה) – מחויבים בקורסי מחקר בהיקף של 8 נ"ז.
- פרטים בנוגע לתהליך הגשת הצעת המחקר ועבודת התזה ניתן למצוא באתר הפקולטה לחינוך.
ידיעת שפות
אנגלית לתואר השני.
תלמידי תואר שני בחינוך, חייבים בלימודי השפה האנגלית, אלא אם קיבלו פטור על סמך מבחן המיון בלבד. לא יינתן פטור על ידי דקן הפקולטה לחינוך (פרטים על מבחני המיון, רמות הקורסים שייקבעו והקריטריונים למתן פטור לזכאים - ראו בפרק המבוא).
על פי הדרישות הכלליות לתואר שני (ראו בפרק המבוא).
לקבלת פרטים נוספים
ניתן לפנות למזכירות תואר שני בחינוך בטלפון 03-5318444
בדוא"ל ובאתר המחלקה של הפקולטה לחינוך