

תואר שני בייעוץ חינוכי
התוכנית לתואר שני בייעוץ חינוכי מעניקה לסטודנטים ידע עדכני, תיאורטי ומעשי לשינוי ברמת הפרט, המשפחה והמערכות החברתיות והחינוכיות, במטרה להכשיר יועצים רלוונטיים ומשפיעים בעלי יכולת טיפולית ומחקרית כאחד.
תוכנית הלימודים לתואר שני בייעוץ חינוכי כוללת לימודים עיוניים ומחקריים לצד הכשרה מקצועית והתנסות מעשית. הדגש בתוכנית מושם על שלושה תחומים עיקריים:
הראשון הוא הרחבת הידע התיאורטי והיישומי בייעוץ, לרבות עקרונות הייעוץ החינוכי, התפתחות הילד והמתבגר, סוגיות רב-תרבותיות בייעוץ, אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים, ייעוץ מערכתי, התייעצות עם מורים והורים ופיתוח אקלים מיטבי.
השני מתמקד בפיתוח מיומנויות לביצוע מחקרים בתחום הייעוץ, תוך קריאה ביקורתית של מחקרים ופיתוח חשיבה ביקורתית.
השלישי עוסק בפיתוח מיומנויות ייעוציות לקידום התערבויות פרטניות, קבוצתיות ומערכתיות.
במהלך ההכשרה המעשית יתלוו סטודנטים ליועצים חינוכיים בבתי הספר ליום בשבוע, ויתנסו בהתערבויות ייעוציות פרטניות וקבוצתיות. התוכנית מתפרשׂת על פני שנתיים.
למתעניינים בתואר שלישי, מוצעת הנחית עבודת המחקר, על ידי חוקרים בעלי שם בתחום.
המידע המלא בעמוד התוכנית לייעוץ חינוכי, אתר הפקולטה לחינוך
שם בתעודה: ייעוץ חינוכי
עכשיו זה הזמן להירשם!
בוגרי התוכנית לתואר שני בייעוץ חינוכי יוכלו להשתלב במוסדות חינוכיים מכל הסוגים ובארגונים שונים הנוגעים לתחום. כמו כן, הבוגרים מעניקים ייעוץ והדרכה למורים, לאנשי חינוך ולאנשי מקצוע בתחום החינוך המיוחד.
לאחר הגשת הבקשה להרשמה תקבלו הודעה במייל על קליטתה, ובמקרה הצורך גם על מסמכים שחסרים להשלמת התהליך. בקשה שהוגשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים עוברת לבדיקה במחלקה ובבית הספר ללימודים מתקדמים. ניתן לברר את סטטוס הבקשה במערכת אינ-בר.
- תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר.
- שתי המלצות. לפחות אחד הממליצים יהיה מהתחום האקדמי (טפסים להמלצות ניתן להוריד מאתר האינטרנט של הפקולטה לחינוך).
- בחלק מן התוכניות יידרש ניסיון בחינוך ובהוראה (לפחות 3-2 שנים).
- קבלת ציון עובר בקורסי המחקר בתואר ראשון (מחקר כמותי ומחקר איכותי).
- פרטים נוספים בסעיף 'תנאי הקבלה לתוכניות הלימודים השונות' באתר האינטרנט של הפקולטה לחינוך.
מספר המקומות בכל תוכנית מוגבל.
תנאי קבלה לתוכנית יעוץ חינוכי - יוכלו להגיש מועמדות בוגרי תואר ראשון בממוצע ציונים של 87 לפחות בייעוץ או בתחום הקרוב (כגון: חינוך מיוחד, פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות, עבודה סוציאלית) ולאחר עמידה בהצלחה בראיון קבלה, ו/או מבחני מיון נוספים שייקבעו.
מסלול ללא תזה - 56 נ"ז
מסלול עם תזה - 44 נ"ז
משך הלימודים
הלימודים מתקיימים לרוב במהלך 2-1 ימים בשבוע ובמשך 5-4 סמסטרים. פרטים בדף מידע לכל תוכנית באתר הפקולטה לחינוך.
- סטודנט חייב לסיים את לימודיו במסלול א' (מסלול מחקרי) ובמסלול ב' (מסלול יישומי) במשך שנתיים. לסטודנטים במסלול תזה, בית הספר ללימודים מתקדמים מאפשר, במקרים מוצדקים, הארכה לשנת לימודים שלישית בהמלצת יו"ר הוועדה המחלקתית והמנחה.
הצעת מחקר יש להגיש לאישור הפקולטה לחינוך עד סוף שנת הלימודים הראשונה, ולקבל את אישור בית הספר ללימודים מתקדמים לא יאוחר מסוף סמסטר א' של שנת הלימודים השנייה.
הבחינה תתבסס על עבודת הגמר ועל הביבליוגרפיה ששימשה כבסיס לעבודת המחקר.
ראו תקנון בית הספר ללימודים מתקדמים בפרק המבוא.
הערות
- במעבר בין מסלולי הלימוד א' וב', תכנית הלימודים הקובעת היא תכנית המסלול בה יסיים הסטודנט את לימודיו, כפוף לשנה בה החל את לימודיו. קביעה זו היא לגבי היקף הקורסים ותוכנם.
- הגשת עבודות באיחור בקורסים ובסמינריונים השונים, תתאפשר עם נימוק מוצדק, עד סוף שנת הלימודים שלאחר שנת לימוד הקורס וזאת לאחר שהבקשה תאושר בבית הספר ללימודים מתקדמים.
- קורסי מחקר בתואר השני – כל הסטודנטים בשני המסלולים (עם תזה וללא תזה) – מחויבים בקורסי מחקר בהיקף של 8 נ"ז.
- פרטים בנוגע לתהליך הגשת הצעת המחקר ועבודת התזה ניתן למצוא באתר הפקולטה לחינוך.
ידיעת שפות
אנגלית לתואר השני.
תלמידי תואר שני בחינוך, חייבים בלימודי השפה האנגלית, אלא אם קיבלו פטור על סמך מבחן המיון בלבד. לא יינתן פטור על ידי דקן הפקולטה לחינוך (פרטים על מבחני המיון, רמות הקורסים שייקבעו והקריטריונים למתן פטור לזכאים - ראו בפרק המבוא).
על פי הדרישות הכלליות לתואר שני (ראו בפרק המבוא).
לקבלת פרטים נוספים
ניתן לפנות למזכירות תואר שני בחינוך בטלפון 03-5318444