

תואר שני במדעי הלמידה וההוראה
הלימודים בתוכנית לתואר שני במדעי ההוראה והלמידה מקנים לסטודנטים ידע עיוני ומעשי בתחומי הלמידה, ההוראה ותוכניות הלימודים, ומספקים בסיס אקדמי ופרקטי לעבודה במסגרות חינוכיות פורמאליות ובלתי פורמאליות. התוכנית מתמקדת במגוון נושאים הנוגעים ללב החינוך, החל מתוכניות לימודים וסביבות טכנולוגיות ועד ערכים ותרבות כיתה ובית ספר.
הלימודים בתוכנית לתואר שני במדעי הלמידה וההוראה מתמקדים ברכישת ידע עיוני ומעשי בתחומי הלמידה, ההוראה ותוכניות הלימודים, וכוללים קורסים בנושאים כמו למידה בסביבות למידה טכנולוגיות חדשניות, פדגוגיה מוטת עתיד, למידה פרופסיונאלית, תכנון לימודים והוראת תחום הדעת.
הלימודים מספקים בסיס אקדמי ופרקטי לעבודה במסגרות חינוכיות פורמאליות ובלתי פורמאליות, בשאיפה להכשיר את בוגרי ובוגרות התוכנית בתחומי הלמידה וההוראה, כדי שיוכלו לקדם את העשייה החינוכית בתחומים אלה בארץ.
במסגרת התוכנית הסטודנטים ילמדו שיטות מחקר ויבצעו מחקרים בתוכניות לימודים בכל המקצועות הבית-ספריים ובתוכניות לימודים ייחודיות.
למתעניינים בתואר שלישי, מוצעת הנחית עבודת המחקר, על ידי חוקרים בעלי שם בתחום.
המידע המלא בעמוד התוכנית למדעי הלמידה וההוראה, אתר הפקולטה לחינוך
בתוכנית זו קיימים קורסים המשלבים AI בתואר.
שם בתעודה: מדעי הלמידה וההוראה
עכשיו זה הזמן להירשם!
בוגרי התוכנית לתואר שני במדעי הלמידה וההוראה יוכלו להשתלב במגוון תפקידים הקשורים במשרד החינוך, כדוגמת הדרכה פדגוגית, הנחייה ב"פסגה", משרות פיקוח ופיתוח תוכניות לימודים ב'מט"ח' (אגף תוכניות הלימודים של משרד החינוך). כמו כן, יוכלו הבוגרים להשתלב בתפקידים אחרים, כמו ריכוז הערכה בבתי הספר, ריכוז השתלמויות בית-ספריות, ריכוז מקצועות, הוראה והדרכה בתפוח ואשכול פיס בלימודי מדעים וריכוז תוכניות הלימודים ברשויות המקומיות השונות.
לאחר הגשת הבקשה להרשמה תקבלו הודעה במייל על קליטתה, ובמקרה הצורך גם על מסמכים שחסרים להשלמת התהליך. בקשה שהוגשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים עוברת לבדיקה במחלקה ובבית הספר ללימודים מתקדמים. ניתן לברר את סטטוס הבקשה במערכת אינ-בר.
- תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר.
- שתי המלצות. לפחות אחד הממליצים יהיה מהתחום האקדמי (טפסים להמלצות ניתן להוריד מאתר האינטרנט של הפקולטה לחינוך).
- בחלק מן התוכניות יידרש ניסיון בחינוך ובהוראה (לפחות 3-2 שנים).
- קבלת ציון עובר בקורסי המחקר בתואר ראשון (מחקר כמותי ומחקר איכותי).
- פרטים נוספים בסעיף 'תנאי הקבלה לתוכניות הלימודים השונות' באתר האינטרנט של הפקולטה לחינוך.
תנאי קבלה לתוכנית מדעי הלמידה וההוראה - יוכלו להגיש מועמדות בוגרים בעלי תואר ראשון ותעודת הוראה שממוצע ציוניהם בתואר הראשון הוא לפחות 80, בעלי ניסיון בתחום החינוך וההוראה.
מספר המקומות בתוכנית מוגבל.
הפקולטה לחינוך אינה מתחייבת לקבל את כל המועמדים הממלאים אחר תנאי הקבלה הנקובים לעיל.
מיון סופי של המועמדים ייערך על פי שיקול דעתה של הפקולטה לחינוך.
ההחלטה הסופית על קבלת מועמד הינה בסמכות בית הספר ללימודים מתקדמים.
מסלול ללא תזה – 40 נ"ז
מסלול עם תזה – 32 נ"ז
משך הלימודים
הלימודים מתקיימים לרוב במהלך 2-1 ימים בשבוע ובמשך 5-4 סמסטרים. פרטים בדף מידע לכל תוכנית באתר הפקולטה לחינוך.
סטודנט חייב לסיים את לימודיו במסלול א' (מסלול מחקרי) ובמסלול ב' (מסלול יישומי) במשך שנתיים. לסטודנטים במסלול תזה, בית הספר ללימודים מתקדמים מאפשר, במקרים מוצדקים, הארכה לשנת לימודים שלישית בהמלצת יו"ר הוועדה המחלקתית והמנחה.
הצעת מחקר במסלול א' (עם תזה)הצעת מחקר יש להגיש לאישור הפקולטה לחינוך עד סוף שנת הלימודים הראשונה, ולקבל את אישור בית הספר ללימודים מתקדמים לא יאוחר מסוף סמסטר א' של שנת הלימודים השנייה.
בחינת גמר במסלול א' (עם תזה)
הבחינה תתבסס על עבודת הגמר ועל הביבליוגרפיה ששימשה כבסיס לעבודת המחקר.
ראו תקנון בית הספר ללימודים מתקדמים בפרק המבוא.
- במעבר בין מסלולי הלימוד א' וב', תכנית הלימודים הקובעת היא תכנית המסלול בה יסיים הסטודנט את לימודיו, כפוף לשנה בה החל את לימודיו. קביעה זו היא לגבי היקף הקורסים ותוכנם.
- הגשת עבודות באיחור בקורסים ובסמינריונים השונים, תתאפשר עם נימוק מוצדק, עד סוף שנת הלימודים שלאחר שנת לימוד הקורס וזאת לאחר שהבקשה תאושר בבית הספר ללימודים מתקדמים.
- קורסי מחקר בתואר השני – כל הסטודנטים בשני המסלולים (עם תזה וללא תזה) – מחויבים בקורסי מחקר בהיקף של 8 נ"ז.
- פרטים בנוגע לתהליך הגשת הצעת המחקר ועבודת התזה ניתן למצוא באתר הפקולטה לחינוך.
אנגלית לתואר השני.
תלמידי תואר שני בחינוך, חייבים בלימודי השפה האנגלית, אלא אם קיבלו פטור על סמך מבחן המיון בלבד. לא יינתן פטור על ידי דקן הפקולטה לחינוך (פרטים על מבחני המיון, רמות הקורסים שייקבעו והקריטריונים למתן פטור לזכאים - ראו בפרק המבוא).
לימודי יהדות
על פי הדרישות הכלליות לתואר שני (ראו בפרק המבוא).
לקבלת פרטים נוספים
ניתן לפנות למזכירות תואר שני בחינוך בטלפון 03-5318444
בדוא"ל ובאתר המחלקה של הפקולטה לחינוך