

תואר שני במדעי המדינה במגמת יחסים בין-לאומיים ואסטרטגיה
התוכנית לתואר שני במדעי המדינה במגמת יחסים בין-לאומיים ואסטרטגיה חושפת את הסטודנטים לגישות ולתיאוריות שונות בחקר היחסים הבינלאומיים, ומקנה להם את הכלים האנליטיים להבנת היסודות הפוליטיים, הביטחוניים, הכלכליים והתרבותיים של הפוליטיקה העולמית, תוך שילוב בין מבט היסטורי לעכשווי וחיבור בין התיאוריה למציאות. המחלקה למדעי המדינה זכתה באות המחלקה המצטיינת בהוראה, תשפ"ד.
הלימודים בתוכנית לתואר שני במדעי המדינה במגמת יחסים בין-לאומיים ואסטרטגיה נועדו לחשוף את הסטודנטים לגישות ולתיאוריות שונות בחקר היחסים הבינלאומיים ולחקור את ההיסטוריה של התפתחות המערכת הבינלאומית מאז ועד היום.
התוכנית מעניקה לסטודנטים את הכלים האנליטיים להבנת היסודות הפוליטיים, הביטחוניים, הכלכליים והתרבותיים של הפוליטיקה העולמית, ומסייעת להבנה וחקירת סוגיות שונות המעסיקות את מקבלי ההחלטות ואת חוקרי היחסים הבינלאומיים בעידן גלובאלי ותקשורתי.
בין הקורסים הנלמדים בתוכנית הלימודים: מדיניות חוץ כמדיניות ציבורית, אנרגיה וביטחון לאומי בישראל ובעולם, פוליטיקה טריטוריאלית; ומשפט בינלאומי במערכת הבינלאומית.
ניתן ללמוד במסלול עם תיזה ובלי תיזה
שם בתעודה: מדעי המדינה במגמת יחסים בינלאומיים ואסטרטגיה
עכשיו זה הזמן להירשם!
בוגרי התוכנית לתואר שני במדעי המדינה במגמת יחסים בין-לאומיים ואסטרטגיה יכולים להשתלב במגוון תפקידים בשירות הציבורי ובמגזר הפרטי, בדגש על תחומי הדיפלומטיה, שירות החוץ והתקשורת.
לאחר הגשת הבקשה להרשמה תקבלו הודעה במייל על קליטתה, ובמקרה הצורך גם על מסמכים שחסרים להשלמת התהליך. בקשה שהוגשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים עוברת לבדיקה במחלקה ובבית הספר ללימודים מתקדמים. ניתן לברר את סטטוס הבקשה במערכת אינ-בר.
ניתן לשלב את הלימודים בתוכנית לתואר שני מדעי המדינה במגמת יחסים בין-לאומיים ואסטרטגיה עם לימודים לתעודת הוראה.