הפקולטה למדעי הרוח | מדעי המידע
מדע המידע
התוכנית מתמקדת בניהול דאטה ובינה מלאכותית בארגונים, ומספקת חוויה אקדמית ייחודית וחדשנית הנחשבת למובילה בתחומה. התוכנית מתמקדת בשילוב טכנולוגיות בינה מלאכותית עם כלים מתקדמים לניתוח נתונים, אוטומציה ושיווק דיגיטלי, במטרה לייעל תהליכים ולשפר את תהליך קבלת ההחלטות בארגונים.
בשנה הראשונה, הסטודנטים מקבלים הכשרה בסיסית בתחומי מדעי המידע, ניתוח נתונים, עיצוב חווית משתמש וארגון מידע.
בשנה השנייה, הם מתקדמים לקורסים בניתוח נתונים מתקדם, מסדי נתונים למתקדמים וכלי ניתוח נתוני עתק וNoSQL. קורס ייחודי נוסף מתמקד בפיתוח צ'טבוטים וטכנולוגיות Retrieval-Augmented Generation) RAG) מותאמים אישית לארגונים, המאפשרים לנהל ולנתח מידע בצורה קלה ונגישה, ללא צורך בכתיבת קוד.
בשנה השלישית, הסטודנטים רוכשים כלים מתקדמים לניהול מוצרי דאטה ואוטומציה בארגונים, תוך שימוש בפלטפורמות Low Code No Code) LCNC), יישום מערכות בינה עסקית(BI) ושיווק דיגיטלי בעזרת כלי בינה מלאכותית מתקדמים. התוכנית מעניקה לבוגריה הכשרה מקיפה, המאפשרת להם להשתלב בהצלחה במגוון תפקידים מובילים בתעשייה.
סגל ההוראה בתוכנית כולל חוקרים עם שם בינלאומי בתחומי מדעי המידע ובינה מלאכותית לצד מרצים מובילים מתעשיית ההייטק, המביאים עימם ידע תעשייתי עדכני. עם שילוב ייחודי של ידע טכנולוגי ויכולת פיתוח פתרונות חדשניים מבוססי AI, התוכנית מכשירה את הסטודנטים להוביל בעולמות ניהול וניתוח נתונים והבינה המלאכותית בעידן הדיגיטלי.
בתוכנית זו קיימים קורסים המשלבים AI בתואר.
לאחר הגשת הבקשה להרשמה תקבלו הודעה במייל על קליטתה, ובמקרה הצורך גם על מסמכים שחסרים להשלמת התהליך. בקשה שהוגשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים עוברת לבדיקה במחלקה ובבית הספר ללימודים מתקדמים. ניתן לברר את סטטוס הבקשה במערכת אינ-בר.
בוגרי התוכנית ייהנו ממגוון רחב של אפשרויות תעסוקה בתחומים טכנולוגיים ועסקיים רבים. בזכות הכשרה מעמיקה בכלי בינה מלאכותית, ניתוח נתונים מתקדם ופיתוח פתרונות טכנולוגיים מותאמים אישית, הם יכולים להשתלב בתעשיות מגוונות כמו הייטק, פיננסים, בריאות, מוסדות ממשל ותרבות. בוגרי התוכנית ימצאו את עצמם בתפקידים כמו מיישמי בינה מלאכותית, מפתחי BI, מנתחי נתונים, מנהלי מוצרי דאטה ואינטגרציה, מנהלי פרויקטים טכנולוגיים, מומחי פסיכוטכנולוגיה, פרטיות ואבטחת מידע, מנהלי מידע עסקי, מפתחי צ'טבוטים ואנליסטים בתחום הרשתות החברתיות. בזכות הגישה הרב-תחומית המשלבת ידע תיאורטי ומעשי, בוגרי התוכנית מצוידים בכישורים המתאימים לשוק העבודה המתפתח, עם יכולת להוביל חדשנות ולתכנן פתרונות טכנולוגיים שיביאו לשיפור תהליכים ארגוניים ולקבלת החלטות מבוססות דאטה.
המידע מעודכן לשנה"ל תשפ"ה. מידע לשנה"ל תשפ"ו יעודכן בימים הקרובים.
ממוצע של 76 לפחות בלימודי התואר הראשון. בעת הצורך ייערך ראיון אישי.
כל הסטודנטים מתקבלים מלכתחילה למסלול ב' – מסלול ללא עבודת מחקר.
סטודנט המעוניין בכתיבת תזה יגיש בקשה לשינוי מסלול בשנה הראשונה ללימודיו, והבקשה תידון על ידי הוועדה המחלקתית.
סטודנטים שלא למדו לB.A במחלקה יידרשו ללמוד 6 נ"ז קורסי השלמה בתכנית מדע המידע.
סטודנטים שלא למדו לB.A במחלקה יידרשו ללמוד 8 נ"ז קורסי השלמה במגמות טכנולוגיות מידע ומדעי הרוח הדיגיטליים.
סטודנטים שלמדו B.A משני במחלקה יידרשו ללמוד 4 נ"ז השלמה.
השלמות לתואר שני
בתוכנית מדע המידע:
6 נ"ז:
1. קורס 35980 מבוא למדע המידע
2. קורס 35728 מבוא לניהול נתונים
3. קורס 35994 מבוא לשיטות מחקר וסטטיסטיקה
-
סטודנטים המעוניינים להמשיך את לימודיהם במסלול ללא תזה נדרשים לסיים את ההשלמות בממוצע של 80 לפחות עם ציון עובר בכל אחד מהקורסים.
-
סטודנטים המעוניינים להמשיך את לימודיהם במסלול עם תזה נדרשים לסיים את ההשלמות בממוצע של 86 לפחות עם ציון עובר בכל אחד מהקורסים.
תוכנית משולבת העוסקת בהכשרת מנהלי ידע בחברות היי-טק ובחברות מידע, בהכשרת מידענים וספרנים בעלי ידע מקצועי ברמה גבוהה ובהכשרת מידענים ועובדי קהילה שיהיו מסוגלים לתרום לפיתוח הפוטנציאל החברתי הטמון בשימוש במידע דיגיטאלי ובמידע ספרי. הלימודים מיועדים להכשרת מידענים שיתרמו לקידום תהליכים ארגוניים ולקידום מערכות המידע הפנים ארגוניות. בנוסף, הלימודים יכוונו להכשרת מידענים, ספרנים ומנהלים שיעסקו בניהול מרכזי משאבים וספריות במחקר ובפיתוח. כמו כן, המסלול יכשיר מידענים חברתיים רפואיים ומשפטיים, שיוכלו לעסוק בניהול תכנים של אתרי מידע ומאגרי מידע בתחומי: החברה, הרווחה והרפואה, בארגונים במוסדות ציבור, במרכזים רפואיים בלשכות עורכי דין ובשרותי מידע פרטיים.
משך הלימודים - שנתיים.
קיימים שני מסלולים
מסלול א' - כולל ביצוע מחקר והגשת עבודת גמר בכתב.
מסלול ב' - ללא עבודת מחקר.
מסלול א' - עם עבודת מחקר
מכסת השעות והסמינריונים32 נ"ז (כולל 2 סמינריונים).
במסגרת הלימודים על הסטודנטים לכתוב שתי עבודות סמינריוניות ולהשתתף בתרגילי מעבדה, במחקרים, בקולוקוויום מחלקתי ובעבודה מעשית (100 שעות) ו/או פרויקט גמר וזאת נוסף על כתיבת עבודת מחקר בתחום התמחותם.
המנחה ייקבע באישור הוועדה המחלקתית לתארים מתקדמים וראש המחלקה.
הצעת מחקר יש להגיש עד סוף סמסטר א' של שנת הלימודים השנייה.
עבודת גמר
נושא ייקבע בתיאום עם הוועדה המחלקתית.
הוראות לכתיבת עבודת הגמרראו תקנון בית הספר ללימודים מתקדמים בפרק המבוא.
ניתן להיעזר גם בהנחיות להכנת וכתיבת עבודות תזה במדריך לסטודנט באתר המחלקה.
בחינת הגמר תתבסס על עבודת הגמר ועל הביבליוגרפיה ששימשה בסיס לעבודת המחקר.
מסלול ב' - ללא עבודת מחקר
מכסת השעות והסמינריונים40 נ"ז – כולל 2 סמינריונים
מכסת השעות לתואר לבוגר תואר ראשון מורחב / ראשי/ משני, במדע המידע ו/או בספרנות.
36 נ"ז - כולל 2 סמינריונים
מכסת השעות לבעלי תעודת "ספרן מוסמך" בספרנות/לימודי תעודה במדע המידע
במסגרת הלימודים על הסטודנטים לכתוב שלוש עבודות סמינריוניות ולהשתתף בתרגילי מעבדה, בסיורים, בקולוקוויום מחלקתי, במחקרים, בעבודה מעשית (100 שעות) ו/או פרויקט גמר, ובסקרים הנערכים במחלקה.
דרישות משותפות בשני המסלולים:
שפה זרהאנגלית לתואר שני.
(פרטים על מבחני המיון, רמות הקורסים שייקבעו והקריטריונים למתן פטור לזכאים – ראה בפרק המבוא).
סטודנטים שלא קיבלו ציון פטור בבחינת המיון באנגלית, חייבים לעבור את הקורס באנגלית בשנת הלימודים הראשונה. דרישה זו מתייחסת גם לסטודנטים שהתקבלו עם השלמות.
לימודי יהדותעל פי הדרישות הכלליות לתואר השני (ראו בפרק המבוא).
לקבלת פרטים נוספים
ניתן לפנות למחלקה בטלפון 03-5318351,
בדוא"ל ובאתר המחלקה למדעי המידע
- טלפון: 03-5318351
- פקס: 03-7384027
- דוא"ל: [email protected]
- אתר: לאתר המחלקה למדעי המידע
יצירת קשר
המחלקה למדעי המידע
- בניין 502 ו-503 חדר 5
מיקום
המחלקה למדעי המידע