Skip to main content
21.09.2020 | ג תשרי התשפא

הכירו את לי אזולאי

אחרי שסיים לימודים קדם קליניים בפראג המשיך ללימודי רפואה בפקולטה בצפת והתאהב בטבע הגלילי

תמונה
לי אזולאי

הכירו את לי אזולאי, סטודנט לרפואה ונשיא אגודת הסטודנטים בפקולטה לרפואה של בר-אילן בגליל (2020). לי החל את לימודי הרפואה בפראג והצטרף לתוכנית התלת-שנתית של בר-אילן כשסיים את הלימודים הקדם-קליניים בחו"ל. כשמשבר הקורונה גרם להקפאת הלימודים למשך חודשיים, התנדבו לי וחבריו ללימודים במערך הבדיקות של מגן דוד אדום, בהבאת אוכל ותרופות לקשישים ובסיוע לצוותים רפואיים בגליל.

לי מספר שהוא לא יכול לדמיין את עצמו לומד שום דבר אחר "כל יום אנחנו נותנים מעצמנו למען החברה, וזה מה שגורם לתחום להיות כל כך מיוחד, בחרתי להשלים את הלימודים כאן בפקולטה לרפואה בבר-אילן, כי זו התוכנית היחידה בישראל שמותאמת לסטודנטים שלמדו בחו"ל".

עוד הוא משתף שאחרי שש שנים שהיה בחו"ל רצה לחזור לארץ והלימודים שמתקיימים בפקולטה לרפואה בצפת הייתה ההזדמנות שלו לחוות את הגליל. מחוויתו לי מספר שהגליל הוא מקום רב-תרבותי עם גיוון באוכלוסייה שזקוק לשינוי ולאנרגיה צעירה בגלל הפערים הגדולים שיש בארץ בין מרכז ובין פריפריה.
בנוסף לרצון שלו לסייע ולקדם את החברה הוא גם "אוהב להיות בצפון, עם הטבע שמקיף את הפקולטה, בכל פעם שיש לנו יום חופשי, אנחנו יכולים לנסוע לנהר הירדן, לטייל בוואדי הקרוב או פשוט ליהנות מהנוף היפה של צפת".

"לרפואה אין גבולות" אומר לי, כל כמה שבועות הם הולכים למחלקה אחרת ונחשפים לעולמות חדשים, הן אינטלקטואלית והן בהיבט של חולים וקולגות חדשים.

לי מספר שמתכנן בעתיד להתמחות בנוירוכירורגיה ולעבוד בבית חולים. "אני מקווה להשתתף בפרויקטים שעשויים להביא לשינוי בחברה ואני רוצה ללכת כל יום לעבודה עם חיוך ולדעת שאני נמצא במקום שבו אני יכול לממש את הפוטנציאל שלי". היעדים היותר קרובים שלו כנשיא החדש של אגודת הסטודנטים בגליל, הם לקדם תנאים נוחים יותר לסטודנטים בצפון בעיקר עבור מי מאיתנו שהם הורים, ובאופן כללי לגרום לסטודנטים להיות מעורבים יותר בקידום שינוי חיובי.

הפינה האהובה על לי בקמפוס היא הספרייה בפקולטה לרפואה, שבה הוא מבלה שעות רבות בלמידה.

מהימודים בבר-אילן לי משתף שיקח את  הידע, היכולות והגמישות להתמודד עם סיטואציות מורכבות, "דבר שקורה לעתים קרובות לרופאים בצפון, כמו מחסום שפה ונורמות תרבותיות שונות שבהם נתקלים בטיפול בחולים מקהילה דתית או מכפר דרוזי".

רוצים לדעת עוד על הפקולטה לרפואה? היכנסו