מנכ"ל ומשנה בכיר לנשיא אוניברסיטת בר-אילן הוא שותף מרכזי בגיבוש האסטרטגיה של האוניברסיטה ואחראי על כלל הפעילות הלא-אקדמית של האוניברסיטה. פעילותו מתבצעת באמצעות אגפי מטה מקצועיים העוסקים בין היתר בתחומי הכספים, התקשוב, השיווק, משאבי אנוש, תפעול ומערך השירותים לסטודנטים, תוך שימת דגש על תוכניות הפיתוח והצמיחה של האוניברסיטה ובשום לב לצורך בשמירה על איתנות פיננסית.
בנוסף, ינון מכהן מטעם האוניברסיטה כדירקטור בביראד, חברת המסחור של האוניברסיטה וכנציג פורום המנכ"לים של ור"ה בחברת פסיפס - המיזם הלאומי לרפואה מותאמת אישית.
ינון החל את דרכו המקצועית באגף התקציבים במשרד האוצר, בתחומי הבריאות והתשתיות. בהמשך כיהן בתפקידים בכירים בסקטור העסקי והציבורי, ובהם כיועץ בכיר למנכ"ל שיכון ובינוי אחזקות, סמנכ"ל כספים ובקרה של התעשייה הצבאית וסמנכ"ל לפיתוח עסקי של גרנית הכרמל השקעות.
במסגרת כהונתו כמנכ"ל הגיחון, ינון הטמיע טכנולוגיות מהפכניות ושיטות ניהול חדשניות, וזכה בפרס Global WEX לשנת 2014 על חדשנות בפיתוח מודל ישים להפחתת NRW (פחת מים) במערכות מים אורבניות. בהמשך, בשנת 2015 הוענק לחברת הגיחון אות הצטיינות מטעם כנס קלינטק ישראל, על היותה החברה המובילה בישראל בהטמעת טכנולוגיות IOT חדשניות ואתר בטא לחברות הזנק ישראליות בתחום הקלינטק. בשנת 2017 חברת הגיחוןהוסמכה לתו יהלוםהיוקרתי מטעם מכון התקנים הישראלי.
במקביל לתפקידו כמנכ"ל הגיחון, בין השנים 2016-2013, ינון שימש כמייסד וכיו"ר בפועל של חברת 'דירה להשכיר' הממשלתית, שתפקידה לפתח שוק מוסדי לשכירות ארוכת טווח בישראל. במהרה הפכה החברה לזרוע המבצעת של הממשלה בשוק הדיור.
בנוסף, כיהן כדירקטור וכיו"ר במועצות מנהלים של חברות ממשלתיות, ציבוריות וחברות הזנק והיה חבר בפאנל המומחים הבינלאומי של CTG Global לבחינת טכנולוגיות חדשניות בתחומי הקלינטק בשנים 2017-2016.
לינון תואר שני במנהל עסקים ותואר ראשון בכלכלה מאוניברסיטת בר-אילן; הוא בוגר השתלמות דירקטורים במרכז הבינתחומי הרצליה, וקורס ניהול מיזוגים ורכישות של המי"ל. כמו כן, הוא בעל ניסיון נרחב כמנחה וכמשתתף בפאנלים, וכמרצה בכנסים בינלאומיים העוסקים בתשתיות, ערים חכמות וקלינטק.
ראיונות והופעות בתקשורת:
ינון התארח ב"בר-דעת" אפליקציית הפודקאסטים של בר-אילן וסיפר כיצד הפך משבר הקורונה להזדמנות עבור האוניברסיטה. בפודקאסט נוסף שהוקלט במסגרת "מנהלים שינוי" בנושא ארגונים ציבוריים, מספר ינון על האתגרים הניהוליים בתקופת הקורונה.
כמו כן, בראיון לעיתון מקור ראשון, מדבר ינון בנימה אישית על אודות ראשית דרכו המקצועית.
בעקבות השתתפותו של מרכז בר-אילן לערים חכמות בתערוכה בינלאומית בברצלונה, אמר ינון בראיון למגזין אנשים ומחשבים כי חלק מהחזון של האוניברסיטה הוא "להפיץ ידע ומחקר אל מחוץ לכותלי האקדמיה אל העולם הפיזי" והמרכז לערים חכמות הוא דוגמה למימוש חזון זה.
בכנס השנתי ה-27 של המכון לחקר הגורם האנושי לתאונות דרכים בשיתוף עם מרכז בר-אילן לערים חכמות, ינון נושא דברי פתיחה ומדגיש את חשיבות פועלו של המכון ומחקרו ומדבר על שילוב טכנולוגיות תחבורה אוטונומיות בקמפוס האוניברסיטה.
נשא דברי ברכה באירוע של תנועת בני עקיבא לקראת חג סוכות, דן קצרות בציווי המקראי "וְשָׂמַחְתָּ בְּחַגֶּךָ" וקשר אותו לרוח התקופה.
ינון לקח חלק בתרגיל חילוץ והצלה של פיקוד העורף על חורבן בניין ישן בעיר צפת, שעל שטחו עתיד לקום בניין כיתות מתקדם עבור הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי בצפת.
בכנס נגד אלימות כלפי נשים, ינון גינה את תופעת האלימות המגדרית והדגיש את חשיבות המלחמה בתופעה.
בתוקף מומחיותו וניסיונו כמנכ"ל הגיחון התראיין לפודקאסט Waterline בפרק “Want Not? Waste Not! – Wastewater" בו דן בערך האקולוגי והכלכלי של שפכים. בפרק נוסף “Water & Peace” – Hydropolitics" של הפודקאסט הוא סוקר סכסוכים פוליטיים שמקורם בקונפליקטים על מים, ותוהה לאן פנינו מועדות כאשר מחסור המים העולמי רק גדל.
עוד בתקשורת:
כך התמודדה האוניברסיטה עם המשבר בפרוץ מלחמת חרבות ברזל -ynet 2024
השקת אשכול לימודי ניהול מוצר במסגרת מיזם אקדמי חדשני -"אנשים ומחשבים" 2022
זהר ינון מדבר על התמודדות האוניברסיטה בתקופת הקורונה - "מקור ראשון" 2021
שולחן מנהלים עם מנכ"ל האוניברסיטה זהר ינון- "מקור ראשון", 2021
הצגת המרכז לערים חכמות בתערוכה הבינלאומית בברצלונה -"אנשים ומחשבים" 2019
דברי פתיחה בכנס הסברה ומחאה נגד אלימות (סרטון)- אוניברסיטת בר-אילן, 2018
סגל לשכת מנכ"ל
טלי (טליה) צרויה: ראש לשכה
אן הרשקוביץ: מרכזת
בת-אל אלמליח: מתאמת
לשכת מנכ"ל
- טלפון: 03-5318530/1
- פקס: 03-5351858
- דוא"ל: [email protected]
- בניין מינהלה 402